Humberto Tan: ‘Afwisselen met Beau? Ga ik niet over’

RTL 4-ster Humberto Tan wordt er in elk interview weer mee geconfronteerd: de horrorcijfers van RTL Late Night. Hij heeft het dan steeds – ook nu in Panorama – over het verlies van familieleden en dat zijn huidige imagoschade niet opweegt tegen dat verdriet. “Dat is mijn relativeringsvermogen, daarom blijf ik kalm“, geeft hij aan, gevolgd door een andere open deur: “Soms sta je bovenop de Olympus, de andere keer aan de voet. Dan is het aan jezelf om terug te knokken en hard te werken.

Elke keer weer weet Tan inhoudelijke kritiek op RTL Late Night – over de continue stroom aan RTL-promotie en de zoutloze interviews – te pareren, én vermijdt hij vragen over zijn vermeende affaire met Dionne Stax, die hem de kop heeft gekost.

Tv-kenner Angela de Jong van het AD roept al een tijdje dat RTL 4 Tan maar beter iets vaker kan gaan afwisselen met Beau van Erven Dorens. Dat besluit de Panorama aan hem voor te leggen: “Maar moet je het programma ook niet veranderen? Minder dezelfde gasten, minder RTL-gezichten of, zoals sommigen zeggen, vaker afwisselen met Beau van Erven Dorens.

Daarop antwoordt Humberto Tan: “Ach, daar ga ik niet over. Ik moet ook niet naar anderen kijken. Ik kan wel allerlei excuses aandragen, maar het ligt altijd aan jezelf. Dus ook aan mij. Het is daarom aan mij om keihard te werken en om te kijken hoe we het tij kunnen keren.

Voorlopig denkt hij niet aan opgeven. “Ik vergelijk het graag met dat laatste gevecht van Rico Verhoeven. Na die eerste ronde, toen hij flink wat klappen kreeg, dacht hij echt niet: weet je wat? Ik stap de ring maar uit. Nee, hij ging door. Tot en met de vijfde ronde. Zo zie ik dat ook.

Gisteren noteerde RTL Late Night een laagterecord met slechts 297.000 kijkers.

Het Panorama-interview met Humberto Tan kunt u lezen via Blendle. Een samenvatting van het gesprek vindt u hier.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen