‘Waarom zou het erg zijn dat Gijp mij lekker noemt?’

FOX Sports-ster Hélène Hendriks heeft er helemaal geen moeite mee dat René van der Gijp soms wat brutale opmerkingen over haar uiterlijk maakt. Dat vertelt ze in gesprek met Veronica Magazine. Het tijdschrift vraagt Hendriks wat ze dacht toen ze hoorde dat René van der Gijp het volgende over haar zei tegen Wilfred Genee over jou: “Ik heb het idee dat ze steeds lekkerder wordt.” Nou, niet veel, zegt Hendriks. “Als René over vrouwen praat, zegt hij altijd dat soort dingen.”

Een vrouw vindt dat ook leuk“, vervolgt de presentatrice. “Ik ken maar weinig vrouwen die het níét leuk vinden als ze direct of indirect een compliment krijgen over hun uiterlijk. Maar ik zeg ook altijd: ‘Mensen weten niet hoe ik de volgende ochtend zonder make-up uit bed stap.’ Heel veel dingen kun je creëren.

Ze stoort zich er helemaal niet aan. “Nee, dat ben ik zo gewend. Ik kan er ook maar beter van genieten, want ik weet niet wat voor genen ik heb. Misschien zak ik over een paar jaar wel helemaal in.

Hendriks wordt er een beetje moe van dat tegenwoordig alles #MeToo is. “Ik vind dat we wel moeten oppassen dat we niet doorslaan. Natuurlijk moeten we het serieus nemen als iemand echt iets is aangedaan, maar soms lees ik dingen waarvan ik denk: hier gaan we toch niet moeilijk over doen?

Als iemand je nafluit op straat bijvoorbeeld. Dat kun je toch ook als compliment zien? Er is mij al heel vaak gevraagd: ‘Ben jij weleens seksueel geïntimideerd in de mannenwereld waarin je werkt?’ Nee dus. Tussen seksisme en seksuele intimidatie zit een groot verschil.

Het hele interview met Hélène Hendriks leest u deze week in Veronica Magazine.

Foto: FOX Sports

Meer in FOX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen