Humberto met eerste drie shows 2018 niet in top 25

Het lijkt erop dat Humberto Tan binnenkort meer dan ooit kan gaan genieten van zijn eigen luierstoelen-lijn bij fabrikant Prominent, want de kijker wil hem definitief van zijn RTL Late Night-kruk af hebben. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Gedurende de laatste maanden van 2017 haalde RTL Late Night meerdere keren drie dagen op rij geen plek in de kijkcijfer top 25 en dat zet zich in 2018 onverminderd voort. De show stond gisteren voor de derde avond op rij niet in de toplijst.

De kijker kan elke dag via de kijkcijfers zijn vrede of onvrede uitspreken over een programma, en de kijker is al sinds januari 2017 behoorlijk ontevreden met RTL Late Night. Eerst omdat Eva Jinek een leuker alternatief bleek; later omdat Tans imago als ideale gezinsman in duigen viel vanwege zijn vermeende affaire met Dionne Stax.

Het leidt ertoe dat RTL 4 nog altijd dermate beroerd scoort op de late avond, dat het daar beter herhalingen van Flodder zou kunnen uitzenden. Ook gisteren waren de Late Night-cijfers weer beroerd met 447.000 kijkers (11,5 procent). Zij zagen hoe Gordon promotie kwam maken voor zijn nieuwe RTL 4-show Op Goed Geluk.

Het is vervelend voor Tan, die zelf geen idéé heeft waarom hij minder in trek is, maar alles wijst erop dat hij vanaf 1 juli 2018 zijn plekje kwijt is op RTL. Zo wordt Tan uit zijn lijden verlost en toont de zender dat het zijn kijkers serieus neemt.

Lees ook: Özcan Akyol denkt dat stekker uit RTL Late Night gaat (11 januari 2018)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Moet SBS 6 waken voor een Meilandjes-overkill?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen