Fotograaf die piemel Winston Post betastte ook de klos

Winston Post was de eerste bekende acteur die uit de kast kwam als slachtoffer van casting director Job Gosschalk. En passant vertelde hij vroeger in zijn tijd als model ook wel eens betast te zijn door fotograaf Mario Testino. En uitgerekend hij is nu in het nieuws vanwege beschuldigingen van seksueel misbruik. Vijftien mannelijke modellen zijn in The New York Times opgestaan over seksueel wangedrag die in de jaren negentig een ‘constante realiteit’ waren bij fotosessies met Testino.

De modellen klagen over ongewenste aanrakingen, molestatie, dwingend gedrag en onnodige naaktheid. En dat is precies waar Post vijf weken geleden over klaagde op NPO Radio 2.

Post werkte twintig jaar geleden als model. “Ik kwam uit de modellenscène en had daar al het een en ander meegemaakt. Ik heb ook wel eens met Mario Testino gewerkt. Dan zat mijn pikkie net niet goed genoeg en dan legde hij hem de andere kant op. Ik was wel het een en ander gewend“, zei hij toen.

Testino deelt via een woordvoerder mee dat de bronnen die de krant opvoert onbetrouwbaar zijn. Toch hebben diverse partijen al hun samenwerking met Testino opgezegd.

Lees ook de berichtgeving van de NOS en RTL Boulevard hierover. Het stuk in The New York Times vindt u hier.

Foto: NPO Radio 2

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen