Concurrent probeert Genee te verleiden met talkshow

Geplaatst op Sun 21 Jan 2018 om 13:00

Het is nog helemaal niet zeker dat de mannen van Voetbal Inside ook na de zomer te zien blijven op RTL 7. Een concurrent van de zender probeert het VI-trio te verleiden met een solotalkshow voor leadpresentator Wilfred Genee. Dat vertelt Johan Derksen dit weekend in De Telegraaf. RTL wil graag verder met VI. “Er is ons een contract van drie jaar aangeboden. Maar er zijn andere partijen geïnteresseerd en bij één daarvan kan Wilfred ook een eigen talkshow krijgen“, vertelt Derksen.

Het is een afweging die gemaakt moet worden, aldus Derksen. Ook RTL probeer het VI-trio tevreden te houden. Zo mag Genee nu een talentenjacht gaan mede-produceren waarin de nieuwe Johan Derksen wordt gezocht. “Het is het debuut van Wilfred als producent. Begint hij wel meteen met een hit.

Derksen zou het wel leuk vinden om bij RTL te blijven gezien de goede band met zenderbaas Marco Louwerens. “Uit solidariteit met ‘directeurtje’ blijf ik het liefst bij RTL. Directeurtje Marco Louwerens is een wereldgozer. Als we bij RTL blijven, is dat uit loyaliteit tegens hem.

Louwerens kent de mannen door en door. “We zaten in het Kurhaus en hadden met ons drieën knallende ruzie. Marco moest bemiddelen. Binnen vijf minuten was het schelden en tieren, het liep volledig uit de hand. Op de gang kwam ik later Marco tegen. ‘Je kunt veel over mij zeggen’, zei hij,’ maar niet dat ik geen leidinggevende kwaliteiten heb.’ Dan kun je bij mij niet meer stuk.

Wat het gaat worden? “We gaan er nog eens rustig over praten.”

Foto: RTL
43 Reacties op “Concurrent probeert Genee te verleiden met talkshow”


 1. Ron

  Komt allemaal wel goed. 3 jaartjes in den pocket. Lekker man.

 2. Peter

  Vast van SBS die aanbieding.

 3. Remi

  … Op mij na waarschijnlijk (!) is directeurtje Marco Louwerens de grootste VI fan.
  Z’n Sinterklaas-act was zó gaaf !

 4. David

  Die talkshow kan hij bij RTL na de zomer ook krijgen hoor, als je begrijpt wat ik bedoel….

 5. Laurens

  John zal ze vast willen op zijn Veronica. Ik kijk er niet vanop dat hij de CL laat vallen, mede vanwege het bod van de NOS op de CL wat ze graag terughebben. John zal vol op de Europa League gaan bieden om zo RTL7 een hak te zetten.
  Eventueel zelfs een bod op de Eredivisie!? Hij heeft wel gezegd dat de Eredivisie niet rendabel is, maar het zou zijn Talpa Network en SBS6 een flinke boost geven!

 6. Laurens

  @David; Toch zie ik Genee steeds minder de showkant doen, iets wat bij RTL Late Night ook aan bod komt.
  Bij sport is Genee echt uniek, bij een talkshow mist hij de warmte/jovialiteit van Beau. Interview-technisch is hij top!

 7. Bart

  Ik verwachte al dat dit ging gebeuren. Dat kan een lastige keuze zijn. Misschien dat Marco ook mee kan verhuizen. Dan is de keuze snel gemaakt denk ik. Aan de andere kant zou RTL dom zijn om ze te laten lopen. Wilfred is de gene die het late night slot op RTL4 zeker aan kan. Beau overigens ook. Ik zou het mooi vinden als ze het om en om zouden gaan doen of afwisselen om de 3/4 maanden. Met ook weer een rol voor Marieke en/of Helene Hendriks.

 8. Bart

  @Laurens Als de Mol op de eredivisie en de Europa League gaat bieden zal waarschijnlijk ook FOX in de deal betrokken zijn. Dan zullen de heren net als Toine en Jan Joost zowel bij FOX als bij Veronica te zien zijn. Alleen waar zal dan die andere talkshow van Wilfred bij te zien zijn? Die zie ik niet zo snel bij Veronica terrecht komen. En waar zullen de samenvattingen van de zondagavond heen gaan als de John de Mol op de eredivisie gaat bieden? Die moeten op een open net te zien zijn. Bij Veronica of het voetbal verhuist terug naar SBS6.

 9. Meeswel

  Alsjeblieft niet bij die John de mol, die heeft al genoeg kapot gemaakt. Laat ze maar lekker bij rtl blijven. En Wilfred ga alsjeblieft niet die onnozele talentenjacht programma’s maken, maar een goeie talkshow met boeiende gasten.

 10. Rent

  Ziggo sport weer aan het hengelen met hun diepe zakken?

 11. Bart

  @Rent Die zullen vast ook een aanbieding hebben gedaan alleen zie ik ze niet snel daar naar toe overstappen. Daar kan Wilfred op dit moment geen andere programma’s maken dan over sport en dan zitten de heren daar met Jack van Gelder. Zijn niet bepaald vrienden. Maar het zou wel kunnen. Grote kans is dat ze naar Veronica/SBS-FOX gaan of gewoon bij RTL7 blijven. Zou mooi zijn als Wilfred daar bij het late night slot op RTL4 krijgt samen met Beau.

 12. dirk

  je kunt van Jack van gelder van alles vinden, maar het is wel een vakman eerste klas. Kijk maar eens naar die Tom Egberts hoe die studio voetbal heeft verpest.

 13. Ron

  @dirk: helemaal mee eens, Rondo is leuker dan Studio Voetbal ook omdat Kieft er bij zit die echt wat te melden heeft. Alleen jammer dat het tijdstip is veranderd. Nu de herhaling maar kijken steeds.

 14. Clio

  “Grote kans is dat ze naar Veronica/SBS-FOX gaan of gewoon bij RTL7 blijven.”

  Jij praat echt onzin.

  Grote kans dat ze naar Veronica/SBS gaan
  Grote kans dat ze naar FOX gaan
  Grote kans dat ze bij RTL blijven

  Er is ook een grote kans dat ze naar Nickelodeon gaan.

 15. A.Zijn

  @Clio
  Hij verwachtte het al!
  Hahaha!!
  Hij weet niets en heeft een dikke plaat voor zijn turkenhoofd.

 16. Bart

  @Clio Zeker geen onzin.

 17. Rocco

  Het enige gevaar waar Genee tegenaan kan lopen is dat hij te veel, te snel wilt met overexposure en middelmatigheid tot gevolg. Een eigen talkshow moet hij met gemak kunnen, mits goed doordacht en gericht op het juiste publiek, de juiste gasten, etc. Hij moet niet te gretig zijn en wachten op het juiste moment en leren van de fouten die bijv. een Humberto Tan gemaakt heeft (totale zelfoverschatting en God-complex).

 18. @ Rocco

  Iedere dag Genee op tv zal je gaan vervelen, dat verzeker ik je.
  Buiten dat: hij is niets zonder Derksen.

 19. D. Ikkelul

  Ze moeten de man met de baard in het midden een dagelijkse tokshow geven en dan alleen maar minderheden uitnodigen, dag in dag uit.
  Flink knokken, live op tv.
  Succes verzekerd.

 20. D. IkkeIuI

  Ze moeten de man met de baard in het midden een dagelijkse tokshow geven en dan alleen maar minderheden uitnodigen, dag in dag uit.
  Flink knokken, live op tv.
  Succes verzekerd.

 21. anonymous

  Helemaal geen aanbieding gehad..Wordt gezegd om meer
  te gaan verdienen. En terecht.

 22. @ anonymous

  Wel! (De Mol)

 23. kaatje

  Bij RTL 7 blijven a.u.b ,ik ben verslaafd aan jullie !!!!!!

 24. @ anonymous

  @ kaatje

  IJdele Genee wil wel, de rest niet. Momenteel.

 25. kees

  Talentenshow is onder niveau van Wilfred. Talkshow met afwisselend Johan-Gijp als sidekick. Gesprekken over allerlei onderwerpen. Wordt top. Zoiets als Wilfred nu doet op vrijdagmiddag bij BNR-radio. Scherpe vragen, niemand laten wegkomen met flutantwoorden. Welke omroep grijpt zijn kans?

 26. @ kees

  Eén keer per week radio is niet te vergelijken met eventueel vijf maal per week tv.
  Je droom is mooi, maar zal niet uitkomen.

 27. Rww

  Ik lees nergens dat er gepraat word over een dagelijkse talkshow!!

 28. Doe

  Het voetbal op Veronica kijkt niet lekker, zou gewoon de zelfde cameras moeten hebben als op sbs6. Rtl 7 zou ook kunnen doen.

 29. Inside_Hillywood

  Samen met Helene Hendrinks en Beau moet Genee Late nights gaan doen naast VI, gewoon veel wisselen. Het is 2018 online doet niemand meer maar 1 ding, tijd om aan te passen.

 30. Mediaprak

  Zou Genee door een NPO omroep gevraagd zijn voor het DWDD tijdslot in de zomer?

 31. Ook leuk

  Waarschijnlijk wordt dit het scenario:

  Net 5 wordt omgevormd naar Linda.tv per aug/sept.
  Kookprogramma’s in de vooravond
  Dramaseries van 2030-2230 uur
  2230 Hvn en Shownieuws

  Sbs6 wordt proeftuin van Talpa met om
  2230 uur elke dag Talkshow met Wilfred Genee en wisselende sidekicks Maarten van Rossum en Johan Derksen.

  Veronica komt alle sportuitzendingen CL Uefa NL elftallen en andere sporten
  Maandag VI
  Dinsdag VI CL
  Woensdag VI CL
  Donderdag VI Uefa
  Vrijdag VI

 32. Jelle

  Ff truukje om Max contract eruit te slepen gasten van vi doen het wel voor het geld uiteraard! Verreweg beste live tv in Nederland

 33. Maan Lover

  We hebben altijd Studio voetbal nog met Tom egberts, sjoerd monsjoe en die blaaskaak uit Deventer

 34. Loop

  @kees
  Dat kan je alleen met politici, bedrijven en mensen die openlijk in de fout zijn gegaan, doen. Sterren en sporters haken af bij kritiek, zie Jensen en VI, en bedrijven kunnen vanwege reclame niet kritisch ondervraagd worden. Je moet dus tegen Jinek opboksen of voor minder bij PO werken. Weet niet of hij daar zin in heeft.

 35. Bart

  @@Kees Waarom zou het niet uitkomen? We zal iemand op de plek van Humberto moeten in nemen. Wilfred heeft hiervoor de beste papieren.

 36. Remi

  https://www.youtube.com/watch?v=2cUjFgDAVZ8

  Jawel hoor !

 37. Henk

  Op Veronica heeft VI best kans van slagen. Maar een talkshow voor Genee op SBS6 of Veronica zal niet succesvol zijn. Dat scoort gewoon niet op die zenders. RTL heeft daar een betere mogelijkheden voor. Dus ik denk dat ze uiteindelijk gewoon bij RTL blijven.

 38. De eerlijke

  Via iemand die bij SBS werkt weet ik dat Genee daar een eigen dagelijkse talkshow kan krijgen, bij RTL willen ze t niet vanwege Erland Galjaard die Wilfred en die Vi mannen wel kan vermoorden vanwege die rel toen. Dat is momenteel het gerucht dat de ronde doet binnen Hilversum in elk geval. (Hebben jullie niet van mij)

 39. Vrede

  Onbegrijpelijk dat een amateur als Tan een eigen talkshow heeft en Genee niet. Misschien dat Tan vroeger iets meer de gunfactor leek te hebben maar nu dat er niet meer is zijn er geen excuses meer.

 40. Peter

  Erland Galjaard wordt er wel uitgeknikkerd binnenkort

 41. @ Peter

  Ja.

 42. Kaaskijker

  De heren van VI kiezen voor wie de zendgemachtigde is van de voetbalrechten komend seizoen. Veronica of Fox dus. Want praten over de eredivisie lukt ze wel maar over de Champions League wedstrijden zonder de beelden gaat een stuk lastiger. Ik adviseer ze Fox.

 43. anoniem

  Genee wil geen 5 avonden op de buis! Heeft vrouw en kids…….

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.