Youp: ‘Barbie overspannen door bloedhond Galjaard’

Geplaatst op Sun 21 Jan 2018 om 12:00

Youp van ‘t Hek denkt dat de huidige psychologische misère van Samantha de Jong volledig te wijten is aan RTL’s tv-baas Erland Galjaard en zijn tv-vrienden. Dat schrijft hij dit weekend in zijn column in NRC Handelsblad. Van ‘t Hek vindt dat Galjaard de realityster, beter bekend als Barbie, volledig heeft uitgebuit. “Ze is door de fijnzinnige Galjaard en consorten geestelijk volledig uitgebeend. Opgehitst voor de kijkcijfers moest ze de meest verschrikkelijke dingen doen“, aldus de komediant.

De cabaretier wijst onder meer op haar scheidingssoap. “Het laatste wat ik zag was dat haar hele huis van binnen roze was gespoten. En dat zou zij dan zogenaamd leuk moeten vinden.”

Barbie heeft zelf aangegeven dat ze zich misbruikt voelt door RTL. Van ‘t Hek: “Nu is het meisje totaal overspannen en de bloedhonden van RTL hebben het zinkende schip verlaten. Dit laatste zijn haar eigen woorden.”

Wat rest is een dikke schuld en een veel te dure leaseauto. Waarschijnlijk zijn ze bij RTL alweer op zoek naar een volgende kneus die ze een aantal jaren kunnen uitbuiten.”

De volledige column van Youp van ‘t Hek kunt u lezen op de NRC-site.

Foto: Bob Bronshoff, BNNVARA
52 Reacties op “Youp: ‘Barbie overspannen door bloedhond Galjaard’”


 1. Bart tv man

  Oeps. Nu gaat Wendy weer janken op twitter. Peter vd Vorst gaat er schande van spreken in Boulevard. En iedereen knikt gretig mee. En het is allemaal niet waar. Huillie huillie. Wat een triest zooitje ellende is dat geworden, die RTL sekte…

 2. Jelle

  Barbie moet zich niet aanstellen en al helemaal niet voortplanten

 3. Remi

  Barbie had de afgelopen maanden (jaren) het idee kunnen opvatten om ‘s morgens eens haar wekkertje te laten aflopen, en lekker aan het werk te gaan …

 4. Dus.

  1. Wat heeft galjaard verkeerd gedaan dat iedereen hem nu zo uitkotst?
  2. Volgens mij was de Barbie soap al een paar maanden gestopt voordat haar zelfmoordpoging heeft plaatsgevonden.

 5. Zondag

  Volledig met Youp eens.

  Galjaard en Wendy zijn de ergste van de RTL kliek.

 6. Roobie

  Jeeee wat ben jij een rare vogel Zondag, alsof de NPO of SBS o zo goed is. Man denk toch eens realistisch, of uhmmmm heb je dat nooit geleerd

 7. Jelle

  Heb nog het meeste te doen met die kinderen van dat VARKEN BARBIE!!!!!

 8. Coeus

  Vlak ook de rol van Sander Emmering van Warner Bros niet uit. Als het gaat om geld, worden mensen als produkt gebruikt. Levert het produkt niets meer op, wordt het weg gegooid. En dan op zoek naar de volgende beïnvloedbare, die voor relatief weinig geld te koop is.

 9. gtstfites

  De grootste oorzaak van mensen die depressief worden is Social media. En bij RTL moeten ze een nieuwe directeur gaan zoeken.

 10. tonio

  Wat een lul de behanger die Youp,Barbie heeft er goed aan verdiend en nu JANKEN

 11. Ron

  Weer volledig in de roos die column van Youp. Zijn columns zijn de laatste tijd vaak beter dan zijn laatste oudejaarsconference kunnen we bijna wel stellen.

 12. SOLANGE

  Youp van het Hek heeft helemaal gelijk het draait bij RTL allemaal om geld …het interesseert hen geen fuck hoe het afloopt met Barbie …money money money daar draait het om

 13. Ano Nymous

  Youp heeft echt helemaal gelijk.
  Die bloedhonden bij RTL komen er nog mee weg ook…da’s nog het ergste.

 14. Ano Nymous

  Dus 12.16

  1 ‘Wat heeft Erland verkeerd gedaan’?
  Waarom neem jij het voor zo’n smerige bloedhond op als Erland?
  Sta je bij hem onder contract ofzo?

 15. Ano Nymous

  @ Coeus.
  Precies. Er gebeurt nu weer hetzelfde. Alleen is het dan verpakt onder de naam \
  ‘The Voice’.
  Doen alsof mensen helemaal geweldig zijn en ze dat wijsmaken. Zijn de kijkcijfers behaald dan is het ‘bedankt kandidaten voor de moeite’ en zijn de zakken van De Mol en Galbak weer gevuld…gevuld door naieve mensen gebakken lucht te verkopen.

 16. Danny

  Misschien moet Youp zich minder met mensen bemoeien. Hij heeft de laatste tijd op iedereen commentaar.
  Waarschijnlijk aandacht nodig omdat het allemaal wat minder gaat nu.
  Henny Huisman effect.
  hij word wat zielig nu hij niet meer zo grappig is.

 17. Ach ....

  Er is ook nog zoiets als zelf verantwoording, wie is nou degene die zo graag met dat rare giecheltje van dr op tv moest? Wie heeft jarenlang ja gezegd tegen al die seizoenen van dr soap….en wie heeft er nou zelf drugs genomen.
  Juist Barbie en Barbie alleen, kom op zeg…iemand anders de schuld geven van een zelfmoordpoging hoe zielig is dat. Iedereen draagt zn eigen verantwoordelijheid.

 18. Ano Nymous

  Ach. Daar is Danny.
  Ook zo’n Erland hielenlikker.
  Youp mag zeggen wat hij wil. Zijn oudejaarsconference was een succes, dus hoezo gaat het minder?

 19. Danny

  @Ano Nymous,,Kijk ff naar die foto van Youp,,wat een uitgezakte ouwe gek.

  Vroeger was ie leuk nu niet meer.
  En ik haat Erland. En een overdosis voor Barbie is niet verkeerd.
  Fijne zondag.

 20. Ano Nymous

  Danny. Ja en?
  Uitgezakte ouwe gek of niet. De zalen zitten nog steeds vol voor Youp…
  Jij ook fijne zondag

 21. Bart

  @roobie Zondag heeft gewoon gelijk.

 22. Danny

  Ano Nymous.
  Ik heb het niet over volle zalen. Als je gaat spelen in kleinere zalen ja dan zitten ze eerder vol
  Kijk naar de laatste oudejaarsconference. Saai en langdradig. de reviews zeggen genoeg. En ik vond Youp altijd goed. Maar hij verlaagt zich nu door commentaar te geven op bekende nederlanders in het afvoerputje van de samenleving. Zou hij niet moeten doen want het is gewoon makkelijk scoren.
  En ik ben het meestal wel met je een Ano Nymous.
  Deze keer raakt je commentaar kant nog wal.

 23. dirk

  Youp z’n laatste show licht was weer geniaal.de oudejaarsavond conference stak met kop en schouders uit boven die andere prutsers. Ook zijn colums zijn zeer de moeite waard.

 24. Ano Nymous

  Danny. Zijn laatste oudejaarsconference vond ik ook tegenvallen. Hij is venijniger, scherper geweest. Daarin geef ik je gelijk. Maar dat het over is met Youp wil ik niet beweren.

 25. Oi

  @Roobie

  Ik denk dat jij hier de rare vogel bent. Zondag heeft helemaal niet laten weten wat hij/zij van de NPO en SBS vindt. Ga eens in op wat hij/zij zegt en niet op wat jij erbij verzint!

 26. Clio

  Onzin Barbie en alleen Barbie is verantwoordelijk.

 27. Otto Groeneveld

  Het is natuurlijk niet zo dat het eencellig wezen Barbie er voor verantwoordelijk is. Daar hoef je geen Youp voor te heten omdat te concluderen, sowieso moet Youp zijn mond houden over dit soort zaken. Het is zwaar misbruik maken van het domste volk wat er bestaat in Nederland en ja als je je verlaagt omdat te doen ben je het doodschoppen niet waard.

 28. Carla

  Beide kanten dragen verantwoording. De mensen uit die reality programma’s horen niet echt bij de groep die het zwarte garen heeft uitgevonden en ja voor kijkcijfers verkoopt de commerciële zenders hun eigen moeder nog. RTL,SBS,Veronica het zijn zenders waar de je van weg moet blijven en ook niet naar moet kijken. En Hek is trouwens een nar die ook met onwaarheden zijn geld verdiend.

 29. triest

  Iedereen is gewoon verantwoordelijk voor zn eigen daden. .niemand anders

 30. Oi

  @triest
  Het is inderdaad triest dat je zo denkt.

 31. @ triest

  Gestoorde personen kun je niet verantwoordelijk houden voor hun daden.

 32. Dus.

  @13.17
  Nu graag antwoord op mijn vraag
  En nee; ik sta niet onder contract

 33. Armand

  Ach youp kan niet eens een oudejaarsconference schrijven waar je om kunt lachen (vroeger wel). Bagger

 34. 071

  Ik mis citaten uit Robert ten Brinks Vriendin-column tot nu toe vandaag?

  Oh wacht… het is zondag.

 35. Shenkie

  Ik herinner me ook niet welke ‘meest verschrikkelijke dingen’ ze heeft moeten doen; trouwen met die motorclub amoebe wou ze zelf, bevallen en hairextensions + n kop vol botox ook. Dr tieten laten zien en continu kletsen over ‘lekker genomen worden’, haar eigen keuzes… meubeltjes gratis/tegen fikse korting naar harte lust uitkiezen ook. Ga zo nog maar n A 4-tje door

 36. jannie

  We weten allemaal wie Youp is hij kan alleen maar schelden en vloeken hij is een ordinaire onbeschofte vent.

 37. T

  Absoluut geen fan van Youp, maar hij heeft een punt. Samantha de Jong was een meisje dat graag beroemd wilde worden, natuurlijk gaat ze er dan in mee als RTL haar allerlei realityshows geeft.

  RTL had hier meer verantwoordelijkheid in moeten nemen. Als naïef, jong meisje had zij nooit de gevolgen kunnen overzien van een leven in de spotlights.

 38. antipolitiekcorrect

  gewoon aandacht trekken van dat ”nep”vrouwtje,

 39. Maan Lover

  Nu gaat Wendy weer janken omdat Galjaard negatief in het nieuws komt

 40. Yoshi

  Barbier had ook kunnen stoppen of gewoon het helemaal niet doen

 41. Henk

  Genoeg voer voor Youp, RTL die mensen zoals Samantha misbruikt en de meeste programma`s zijn net zo smakeloos als Buckler.

 42. Lucy

  Ik vind het in en intriest voor dat meisje. Ik heb het idee dat ze zeker gedwongen werd door RTL om bepaalde dingen te doen en ze had waarschijnlijk het lef niet om hier nee tegen te zeggen. In Amerika zijn al 20 mensen die zelfmoord gepleegd hebben na of tijdens een reality show, mensen worden slecht begeleid en het gaatnleen maar om het geld en kijkcijfers. Ik heb diep medelijden met Barby al heb ik het nooit gezien want ik woon in een land waar ik geen RTL kan ontvangen. En wat Youp betreft, hij heeft zeker een punt en zijn oudejaarsconfetentie vond ik top met een mooi ontroerend eind.

 43. JeTante

  @Lucy: Als je Barbie nog nooit in actie gezien hebt, wat lul je dan?

 44. Shenkie

  Door RTL gedwongen’? Noem s wat dan met je indianen aannames… gedwongen tot wat? Wordt s concreet.
  Doorgaans zijn t de producenten die storylones bedenken in overleg met de hoofdpersonen en hun managers omdat je geen zak hebt aan mensen die niet mee willen werken in beeld Sherlock Holmes.

 45. Shenkie

  Amerika is groter dan europa man, vergelijk dat tv/medialandschap niet met t onze. In Engeland is n aantal van dit soort realitytypetjes inmiddels miljonair omdat ze hun roem wél te gelde maken dankzij inzet en goed management.

 46. Vrede

  Ach ja,RTL steelt ook centen van wanhopige mensen met een laag iq die s’nachts Astro TV bellen omdat ze geloven dat een overleden vader ofzo daar praat tegen een van de oplichtsters die duidelijk alles verzinnen.

  Dit gaat al tijden zo en over een paar maanden ga je opeens iemand erover horen(zoals die Angela de Jong) alsof ze er toevallig een keer langs geschakeld zijn.

 47. @ Vrede

  Als ik jouw spelling zo zie, ben jij 1 van die ”wanhopige mensen”.

 48. Hanky

  Ik snap ook niet dat het niet strafbaar is wat ze bij die omroepen doen ,want UITBUITING is het Zeker,, misbruik je moeder maar voor zo n kut programa,,

 49. Albert

  @vrede. Op sbs zenders is dat ook. Astro tv

 50. Frans

  Wanneer komen de eerste aangiftes tegen Boulevard wat betreft die roddels over Barbie… Youp van t Hek heeft gelijk, vervolgen die hap met de zogenaamde hulpprogrammas E rland moet op straat gezet worden, zou Wendy echt denken dat ze een ster is :):):):()

 51. A.l. de Jongh

  Buiten dat ik het verschrikkelijk vind voor dat meisje(kind)……zijn der ook de ouders,familie,echtgenote,vrienden,der agent…….die haar misschien eens de waarheid had moeten laten inzien wat ze allemaal liet zien en deed en zei op tv….want ook zij hebben geprofiteerd van hun domheid…..

 52. BRAAK

  Bloedhond Galjaard, schitterende karakteschets!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.