Claire uit Gouden Kooi wil niet meer in beeld

Claire Recourt, bekend van de Tien/RTL5-show De Gouden Kooi, kan het nog steeds niet aan om weer eens in beeld te verschijnen. Dat heeft ze laten weten aan WNL’s Goedemorgen Nederland. De ochtendshow had een item over het drama in het privéleven van realityster Samantha de Jong en wilde daarvoor onder meer de mening van de destijds veelbesproken Claire peilen, die vanwege haar verschrikkelijke gedrag heel tv-kijkend Nederland over zich heen kreeg.

Claire wilde wel reageren, maar dan niet in beeld. Ze kan zich goed voorstellen dat De Jong niet kan omgaan met de tv-bekendheid. “Je bent afgesloten van alles en krijgt heel veel negativiteit om je heen. Dan is er eigenlijk geen begeleiding. Het heeft invloed op je leven, omdat je je heel negatief gaat voelen.”

Uit dat negatieve gevoel moet je zelf zien te komen, aldus Claire. “Dan moet je wel heel sterk in je schoenen staan en vooral een heel goede omgeving hebben om daar uit te komen. De programmamakers hebben zeker een heel groot aandeel in de negatieve gevolgen.”

Tv-makers weten niet wat ze aanrichten, aldus Claire. “Het is ook wel heel logisch: zij bedenken het programma, hoe iemand wordt neergezet en de verhaallijnen. Het zal voor hen een worst wezen hoe mensen uiteindelijk eruit komen.”

Als ik dat toentertijd had geweten, dan denk ik niet dat ik het allemaal had gedaan ook.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen