BLVD-sterren kruipen op oudejaarsavond in slachtofferrol

De sterren van RTL Boulevard hebben op oudejaarsavond hun beklag gedaan over de manier waarop media alles opblazen. Samen met thuishonk RTL 4 kreeg de tv-show er in 2017 flink van langs in de media vanwege vergaand egocentrisme van de presentatoren en het aanhoudend zwijgen over Humberto Tan. En dan was er ook nog de rel rondom de piemelgrap van Frank Dane. Reden genoeg voor de sterren van Boulevard om op oudejaarsavond even goed in de slachtofferrol te kruipen.

Voor Boulevard was het een turbulent jaar. Kritiek op de inhoudelijke instorting van de showrubriek sinds het vertrek van Albert Verlinde was er al langer, maar toen Angela de Jong dit jaar in een column de vinger op de zere plek legde – de kijker pruimt het egocentrisme en het kliekerige van de showrubriek niet – ging het los.

Fatima Moreira de Melo vindt dat columnisten te veel aandacht krijgen. “Wat wel zo is tegenwoordig: als iemand er een column over schrijft, dan gaat het ook meteen hard. Als er íets gebeurt, pakt iedereen het op en wordt het ook meteen serieus genomen“, zegt de vrouw van Veronica Magazine’s tv-columnist Raemon Sluiter.

Frank Dane was aan het eind van het jaar de klos vanwege zijn piemelgrap met Maan. “Ik heb wel wat stront over me heen gekregen, ja. Het was al drie weken ervoor gebeurd, alles was uitgesproken tussen Maan en ik, maar dan gaat het los op Twitter. Dat is wat jij net zegt: ineens krijg je een hele kar met stront over je heen op Twitter en dan gaan kranten erover schrijven. Toen werd het hele riedeltje herhaald.”

Marieke Elsinga vindt al die kritiek niet leuk. “Dat is de hele tendens geweest van het afgelopen jaar. Het was niet zo slim van je, maar dat weten we nou wel. Op veel slakken werd de hele tijd zout gelegd. Alles wordt de hele tijd maar uitvergroot, waardoor je soms bijna niets meer durft te zeggen, omdat je bang bent dat je helemaal door de mangel wordt gehaald.”

Gelukkig wist Luuk Ikink zijn collega’s een beetje te ontnuchteren. “Ja, maar wij doen daar ook wel hartelijk aan mee, hoor, aan dat slakje-zout-leggen.”

Marieke: “Ja, dat is zo.”

Boulevard: ‘Wij zijn leuk, twitteraars niet’

Beau van Erven Dorens: “Ja, we hebben allemaal het geweer in onze handen. We kunnen met elke tweet iedereen kapotmaken en de media kunnen het oppakken.”

Daarop zei Fatima Moreira de Melo, kennelijk in beschonken toestand: “Ja, maar wij hebben een programma waarin we over allerlei zaken praten, maar op een gegeven moment kun je het ook niet niet erover hebben, omdat iedereen het erover heeft. Dan is het bijna raar dat je het er niet over hebt.”

Bridget Maasland: “Wij zijn niet onsympathiek. Op Twitter vind ik ze altijd wel heel erg onsympathiek.”

Shelly Sterk sloot het klaagrondje af. “Twitter is het afvoerputje van de samenleving“, brieste ze.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen