Bart Chabot vreest voor media-afslachting Splinter

Bart Chabot is er eigenlijk helemaal niet zo blij mee dat zijn zoon Splinter Chabot zich nu ook profileert in de media. Hij weet namelijk hoe hard die wereld kan zijn. Dat vertelt de schrijver in weekblad Party. Splinter debuteerde in oktober als tafelheer in De Wereld Draait Door, maar daar is zijn vader helemaal niet trots op. “Nee, ik voel me niet trots. Ik vind het wel heel fijn voor hem, want hij wil dit graag. Zijn optredens in de media vind ik verrassend goed“, zegt de tv-persoonlijkheid.

Net als zijn vader weet Splinter makkelijk mee te babbelen in talkshows. “Kunst, cultuur, media en politiek zijn Splinter met de paplepel ingegoten. Samen met zijn jongste broer Storm ging hij vaak mee naar mijn optredens, premières en tv-studio’s. Toen ik voor Pauw & Witteman politiek catcher was, volgde Splinter onze gesprekken daarover aan de keukentafel.

Nu treedt Splinter, die op zijn 21ste landelijk voorzitter van VVD’s jongerenvereniging JOVD is geworden, min of meer in de voetsporen van zijn bekende vader. “Als vader maak ik me zorgen om hem, omdat ik weet dat de politiek een keiharde wereld is waarin mensen vriendelijk in je gezicht lachen en vervolgens genadeloos een mes in je steken. Bovendien kun je worden afgebrand in de media, daar moet je maar tegen kunnen.”

Wat dat betreft vind ik het helemaal niet zo fantastisch dat hij de politiek in gaat. Maar ik ben wel blij voor hem dat hij een weg heeft gevonden die hij wil bewandelen.”

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen