Minst bekeken RTL Late Night ooit: 297.000 kijkers

Humberto Tan noteerde woensdagavond de minst bekeken aflevering van RTL Late Night sinds de start van de talkshow in 2013. Er keken 297.000 mensen naar de uitzending op RTL 4, goed voor 8 procent marktaandeel. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Tan wordt al ruim een jaar lang geplaagd door lage kijkcijfers en steeds vaker wordt 1 juli 2018, als het Late Night-seizoen afloopt, genoemd als de datum van Tans tv-exit. Deze score geeft hem een extra duw in die richting.

Humberto Tan had woensdagavond een van de nieuwsgasten van de dag aan tafel, namelijk NOS-baas Marcel Gelauff, die in opspraak is vanwege de keuze van zijn omroep om de huidskleur blank voortaan wit te noemen.

Tot nu toe stond het laagterecord van RTL Late Night op maandag 4 december 2017, toen Nobelprijs-winnaar Malala Yousafzai te gast was. Die aflevering trok slechts 315.000 kijkers (8 procent) en leidde onder meer tot het AD-artikel ‘Hoe komt RTL Late Night historisch dieptepunt te boven?’ (link).

Tan gaf destijds aan niets te begrijpen van het laagterecord. “Dat is heel verrassend. Ik vond het heel inhoudelijk en belangrijk. Natuurlijk had ik liever gehad dat er 700.000 mensen keken, maar er keken er maar 300.000. Dat is echt weinig. Toch kijk ik met een blij gevoel terug op die uitzending. Snap je? Dus het is lastig onder woorden te brengen. Alléén kijkcijfers is niet zaligmakend en alléén inhoud ook niet.”

“Je moet een gezonde balans vinden en die is er nu niet.

Lees ook: Humberto Tan: ‘Dalende kijkcijfers niet door Dionne’ (13 december 2017)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen