Minst bekeken RTL Late Night ooit: 297.000 kijkers

Geplaatst op do 25 jan 2018 om 8:10

Humberto Tan noteerde woensdagavond de minst bekeken aflevering van RTL Late Night sinds de start van de talkshow in 2013. Er keken 297.000 mensen naar de uitzending op RTL 4, goed voor 8 procent marktaandeel. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Tan wordt al ruim een jaar lang geplaagd door lage kijkcijfers en steeds vaker wordt 1 juli 2018, als het Late Night-seizoen afloopt, genoemd als de datum van Tans tv-exit. Deze score geeft hem een extra duw in die richting.

Humberto Tan had woensdagavond een van de nieuwsgasten van de dag aan tafel, namelijk NOS-baas Marcel Gelauff, die in opspraak is vanwege de keuze van zijn omroep om de huidskleur blank voortaan wit te noemen.

Tot nu toe stond het laagterecord van RTL Late Night op maandag 4 december 2017, toen Nobelprijs-winnaar Malala Yousafzai te gast was. Die aflevering trok slechts 315.000 kijkers (8 procent) en leidde onder meer tot het AD-artikel ‘Hoe komt RTL Late Night historisch dieptepunt te boven?’ (link).

Tan gaf destijds aan niets te begrijpen van het laagterecord. “Dat is heel verrassend. Ik vond het heel inhoudelijk en belangrijk. Natuurlijk had ik liever gehad dat er 700.000 mensen keken, maar er keken er maar 300.000. Dat is echt weinig. Toch kijk ik met een blij gevoel terug op die uitzending. Snap je? Dus het is lastig onder woorden te brengen. Alléén kijkcijfers is niet zaligmakend en alléén inhoud ook niet.”

“Je moet een gezonde balans vinden en die is er nu niet.

Lees ook: Humberto Tan: ‘Dalende kijkcijfers niet door Dionne’ (13 december 2017)

Foto: RTL
51 Reacties op “Minst bekeken RTL Late Night ooit: 297.000 kijkers”


 1. Germaan

  hahaha Tan!

 2. Beau

  Toedeloe Tan!

 3. kaatje

  RTL moet gewoon stoppen ,i.p.v, elke dag kijken naar de kijkcijfers dan is de grootste ergenis weg ,maar Erland kijkt nooit naar kijkcijfers.

 4. Hollander

  Geweldig! Wel 5 jaar te laat.

 5. Mink Vaillant

  Kunnen ze Tan niet tot 1 juli elke avond dansjes laten doen ipv dat kritiekloze gezwets?

 6. Slik

  Humberto Tan is gemotiveerd om de lagere kijkcijfers van de talkshow RTL Late Night te verbeteren. De presentator zegt dat “opgeven geen optie is”.
  Dat zijn programma tegenwoordig minder kijkers trekt, vergelijkt Tan met het laatste gevecht van Rico Verhoeven, dat de kickbokser heeft gewonnnen.

  “Na die eerste ronde, toen hij flink wat klappen kreeg, dacht hij echt niet: weet je wat? Ik stap de ring maar uit. Nee, hij ging door. Tot en met de vijfde ronde.”

  De 52-jarige Tan zegt in gesprek met Panorama dat “opgeven geen optie is” in de strijd om kijkers te vergaren. “Ook al wankel je. Natuurlijk, je hebt geen garantie dat je uiteindelijk wint. Helemaal niet zelfs. Maar je moet wel blijven staan, doorgaan en proberen om jezelf te verbeteren.”

  Excuses
  Het programma kreeg onder meer het commentaar dat er vaak dezelfde gasten en RTL-gezichten in te zien zijn. “Ik kan wel allerlei excuses aandragen, maar het ligt altijd aan jezelf”, zegt Tan hierover. “Dus ook aan mij. Het is daarom aan mij om keihard te werken en om te kijken hoe we het tij kunnen keren.”

  Tan kreeg de laatste maanden kritiek, ook vanwege zijn vermeende affaire met nieuwslezeres Dionne Stax, waar nooit bevestiging van is geweest. Desondanks “blijft hij rustig”. “Omdat imagoschade, prestigeverlies of kijkcijferverlies totaal niet opwegen tegen het verlies van mensen, zoals in mijn geval het wegvallen van twee broers en mijn moeder in korte tijd. Dat is mijn relativeringsvermogen, daarom blijf ik kalm.”

 7. boris

  Misschien kan Ronald Molendijk de show overnemen. Het failliet wan rtl. Elke dag op 10% achterstand gezet door NPO1.

 8. Koen

  De marktaandelen zijn voor RTL nog prima!

 9. Beau

  @ Slik
  Het is werkelijk stuitend hoe Tan in de media iedere keer overleden familieleden gebruikt om zijn eigen straatje schoon te vegen.

 10. Birdwatcher

  Ze hadden die Marcel Gelauff noooit een podium moeten geven over zwarte of witte mensen discussie. Men is er onderhand wel een keer klaar mee.

  En Jinek pfffff. Steeds maar weer en weer en weer ALLES afschuiven op Trump. Zelfs als er geen reden voor is zomaar in een gesprek WEER Trump erbij halen.

  Ze lijkt echt een obsessie te hebben voor Trump.

 11. Bert

  Het wordt langzamerhand steeds makkelijker voor Tan om het tij te keren; hoe lager het aantal kijkers hoe makkelijker het is om een stijging te krijgen.

 12. Wijskijker

  Dag Tan.
  Hoop je gladde glijerige rotkop nooit meer te zien.
  En de groeten aan je nøkertje Dionne.

 13. Francis Beukeveld

  Kijk we hebben een mooie tijd gehad samen, het was in top tijd, Ineke vond het ook allemaal goed, maar toen moest meneer met Dionne verder.

 14. Benny-Bjorn A.

  Lekkur dansuh en singuh op de rand van de vulkaan!

 15. Norvo

  Begon RTL Late Night al in 2013? Vijf jaar een eigen talkshow staat toch netjes op je CV? Gewoon mee stoppen, over 10 jaar weet niemand meer waarom en kun je er mooi de sier mee maken.

  Maar Humberto zit de rit uit. Gewoon tot de zomerstop en dan is het klaar. Tis niet alsof hij vrijwillig thuis wil zitten. Zo gezellig is het daar ook niet, naar het schijnt.

 16. Donderdag

  Dag Tan. Stop eens met coke snuiven want je ziet zo bleek.

 17. Ray

  De terugkeer na de kerstvakantie was een goede gelegenheid om eens wat veranderingen door te voeren en uit te proberen. En waar komen ze mee? Dat Tan en zijn gasten nu staand aan de bar beginnen, en dat het hele spulletje na drie minuten nogal onhandig aan tafel moet gaan zitten.
  Dat gaat het programma niet redden…

 18. Jeroen

  Leve Netflix. Ik ben de meuk die NPO en RTL uitzenden al jaren zat. Wat een eenzijdige links georienteerde rotzooi. De informatie wat er echt in de wereld speelt, haal ik wel op internet.

 19. De eerlijke

  Nederland is die excuusn eger met zn linkse gut mensch gasten hartstikke kotsbeu geworden, oprotten met hem en zn linkse landverrader vriendjes.

 20. Anoniem

  Wanneer wordt er ingegrepen? Vandaag nog? Morgen laatste uitzending?

 21. Godefroy

  Het nederlandse policor links islamitisch gezwam loopt averij op, de mensen zijn het spuugzat, tan, van nieuwkerk, pauw, jinek – huys, witteman, en dito overbetaalde volksverlakkers vallen al jaren door de mand, antisemitisch, anti trump, anti wilders, anti baudet, anti blank, het echte wereld gebeuren leest en beleeft men op internet.
  BIJ1- DENK – slavernijnazaten – zwarte piet haters – nederland haters – blankhaters en meer van dat gesubsidieerd tuig samen in een programma, kijkcijfers zullen aantonen dat de houdbaarheids datum verlopen is, kunnen ze united voor lul staan!!!

 22. Peter

  Morgen van zender deze ellende.

 23. David

  En dan zo’n droeftoeter als Gelauff uitnodigen. Dit volk is er he-le-maal klaar mee!!

 24. Vrede

  Ik hoop dat Tan stopt maar RTL Late Night niet. Mocht hij vertrekken ga ik wel weer kijken.

 25. Ron

  Volgende week van de buis! Spoedoverleg gaande.

 26. anymouse

  @Ron, graag je bron vermelden.

 27. Ron

  Ga ik niet aan jou niet aan je neus hangen!

 28. J.P. Coen

  Het is natuurlijk heel simpel: blank staat voor geboren leider, zwart staat voor geboren knecht.
  Zwartjes kunnen het gewoon niet. In elk land waar een zwartje het voor het zeggen heeft, is het raak.
  Corruptie, zelfverrijking, mensen (mede-apen) die verdwijnen, kannibalisme, uitbuiting van het eigen volk etc. etc.
  Ondanks tientallen miljarden steun en dat al decennia lang, wordt het gewoon niets. De zwartjes hebben het gewoon niet in zich en dus kan alle financiële ook net zo goed meteen worden ingetrokken.
  Bodemloze putten!

 29. robb

  Koen
  Thu 25 Jan 2018 om 8:30 ;Dat is de kop in het zand steken.

 30. Maan Lover

  Wanneer word er ingegrepen? wat vind Tan er zelf van en wat is de oorzaak?
  slechte redactie elke keer die gasten, totaal oninteresant!

 31. Jollie

  Het ligt niet alleen aan Humberto. De media heeft hem kapot geschreven. Zijn presentatie is best goed,maar er komen al maanden geen interessante gasten. De schuld ligt duidelijk bij rtl zelf. En dat er nu ineens massaal naar Jinek wordt gekeken,snap ik ook niet. Ook totaal oninteressante gasten. Iedere avond dat onnozele gezeur over politiek.

 32. Gerard

  Jollie, het is nooit iets geweest met Humberto. Dat was al zo tijdens zijn Studio Sport periode.
  Hij heeft er altijd van geprofiteerd dat er de omroepen in die tijd gewoon maar een getinte medelander op de buis gooiden, omdat dat ons landje ‘multicultureel’ weergaf.
  Er zijn destijds in Hilversum binnenskamers al discussies geweest over de kunde, onkunde zo je wilt, van Humberto en men liet hem zitten in verband met eerdergenoemde reden.

 33. Poenwasi

  Tja humbie eigenlijk is dit niet voor je weggelegd, jammer. Je verdient goed maar totaal geen uitstraling voor het grote deel van Nederland. Hou de eer aan jezelf en stap op. Ik denk als jezelf het programma mag invullen met gasten zou je naar een andere omroep moeten gaan. Misschien een idee om je aan te sluiten bij een politieke partij. Er zijn de afgelopen maanden genoeg lege plekken ontstaan. Het gaat je goed

 34. SOLANGE

  Handenwrijvende narcist Tan moet echt oprotten maar ja nog ff zn zakken vullen he

 35. Kris

  Ik gun het Humberto niet. Ik denk een van de grootste talenten die er rondloopt in Nederland, alleen hij moet wel zelf kritisch zijn en blijven en uitkomen onder de RTL stolp. Waar mensen denken dat Nederland alleen over hen gaat en ze belangrijk zijn. Denk ook eens aan de verassing die kijkers willen, andere inzichten en oprechte belangstelling in plaats van de gespeelde die Humberto te vaak tentoonspreidt.
  Ik heb het mogen ervaren bij een concert dat hij had georganiseerd in de Ziggo Dome. Niemand in mijn omgeving vond het achteraf leuk. Teveel, alleen op zichzelf gericht en misschien geldt dat ook de door mij bewonderde sterren zoals Wendy en haar man. Toen ik ze eens ontmoette met wat andere gasten konden ze oprecht niet geloven dat die mensen geen idee hadden wie ze waren. Hoewel ze Wendy vagelijk natuurlijk wel herkenden.

 36. HJ

  Logisch. Dit hoort thuis op AT5 en niet op een labdelijle zender. Amsterdams nieuwsblokje. Helemaal geen behoefte aan.

 37. Vrede

  labdelijle

 38. energy-x

  top, nu nog minder kijkers:) weg met die man

 39. valerie

  Dit wordt wel heel erg triest voor RTL LN en Tan, minder dan 300.000 kijkers. De laatste weken zag je een kleine opleving van kijkers in de tweede helft van de week maar dat lijkt nu ook al voorbij.

 40. DORAN

  Het moraalridderschap staat Tan nu eenmaal slecht. Tel daarbij de steeds weer gebruikte rolodex op van deugers en RTL lieden en de koek is na 5 jaar wel op.

 41. Mark

  Angela de Jong: stekker eruit!

  https://www.ad.nl/show/wanneer-stopt-rtl-de-lijdensweg-van-humberto~a82a1e16/

 42. Dorian

  Dat die Tan nog op de TV komt vind ik heel vreemd. Deze nietszeggende loser moet weg.

 43. B. de Vries

  Faillissement van Blue Circle zou een zegen zijn voor Nederland. Voegen niets toe en tegen enige vorm van kritiek zijn ze allergisch.

 44. Deniez

  Whahaha die Tan net goed. Alleen Dionne Stax wil hem nog.
  Kan hij lekker met haar domme dansjush doen en lekker lachuh.

 45. sientje

  “Ik word door RTL afgerekend op de zogenoemde marktaandelen in de doelgroep die voor ons belangrijk is. En dat is dus bijna niet veranderd, dat is heel gek”.

  Dus jullie hebben allemaal ongelijk!
  Groetjes Humpie!

 46. C.O.

  Vindt je het gek, als je zo’n nietszeggende blanke bleekscheet van de NOS aan tafel uitnodigt!!
  Dan gaat de zender op zwart!

 47. Je moeder

  Flikker toch een eind op met Marcel Gelauff van de EU en globalisering propaganda NPO.

 48. Suzanne van den Brink

  Gelauff is de schuld van die laagste kijkcijfers ooit. Wij kijken nooit naar nos en nu gooien ze deze PVDA hoofd ook nog op rtl ,bah!

 49. BRAAK

  Arme trieste knul, tijd om eens echt aan het werk te gaan, bij een meubelmakerij of zo.

 50. achtmet

  En na een week meubeltjes maken lekker uitrusten in zijn zelfgemaakte hangmat ,uitkijkend over het mooie Suriname ,zijn we tenminste mooi van hem verlost .

 51. Knorrepot

  Altijd dezelfde gasten!!!
  , altijd weer die Nick en Simon, Hazes, Jan Smit, Borsato, de voetballer met het matje, oersaai, wat niet uit Volendam komt als Artiest of Amsterdam kan het schudden.
  Saaie kletspraatjes, teveel Trump, waardeloos saai programma!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.