Angela de Jong blikt terug op rel rond Humberto en RTL

Tv-recensent Angela de Jong van het AD veroorzaakte in september een rel rondom RTL en Humberto Tan die zijn weerga niet kende. Toen Johan Derksen zich live op RTL 7 achter haar mening schaarde, kreeg hij het aan de stok met de RTL-top. Inmiddels zijn we alweer vier maanden verder en is De Jong niet meer drie dagen, maar vijf dagen per week te lezen in de krant. “Dat heb ik mede te danken aan de populariteit van de column. Hij wordt goed gelezen“, zegt ze in de Vriendin.

De column van De Jong wordt steevast gelezen door mediaprofessionals. “Af en toe haal ik er zelfs het landelijke nieuws mee, zoals met die column die ik schreef over RTL. Ik merkte al een tijdje dat ik wegkaapte bij RTL-programma’s. Ik vind het gros niet meer leuk. Veel dezelfde gezichten, weinig verrassing.”

Een mikpunt van De Jongs kritiek is de showrubriek van RTL 4. “RTL Boulevard is verworden tot een keuvelend onderonsje; kijk ons het eens gezellig hebben. Ik mis Albert Verlinde die – wat je ook van hem vindt – altijd met nieuws kwam.

Ook RTL Late Night is niet meer wat het was, vindt De Jong nog steeds. “De onderwerpen worden wat mij betreft te gemakzuchtig gekozen en er zitten naar mijn smaak te veel rubrieken in het programma met te vaak dezelfde gasten.”

Tja, en dan hebben we nog de kwestie Humberto Tan“, vervolgt ze. “Ik heb Humberto altijd gezien als de gezellige familieman die met zijn vrouw over de rode loper schreed. De trotse vader die met zijn dochter meedeed aan Dance Dance Dance. Maar mijn beeld van hem begon te kantelen sinds hij er een vriendin op nahield.”

Van dat imago is niets meer over, aldus De Jong. “Hij zal nog steeds een geweldige vader zijn, daar kom ik niet aan. Maar op het moment dat het beeld van die fijne huisvader, die enorm trots is op zijn gezin en het goed heeft met zijn vrouw, niet klopt, ga ik me ook afvragen of die gezellige presentator die daar zit wel echt is.”

Ondanks de columns van De Jong zit Tan nog steeds op zijn plek. En dat terwijl De Jong gesteund wordt door veel kijkers. “Ik weet uit reacties die ik kreeg van lezers dat veel mensen er net zo over denken.”

Ik hoop dat RTL en Humberto de kritieken ter harte nemen en er iets mee doen. In het geval van Humberto zou ik een goed interview geven. Vertel gewoon eerlijk wat er aan de hand is. ‘Ik ben verliefd geworden. Kan gebeuren. Stom.’ Je moet wat. We zijn maar een klein calvinistisch landje en op een gegeven moment valt er niets meer te ontkennen.”

Foto: Omroep MAX

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Catherine Keyl vindt dat Gordon wel héél erg te koop loopt met zijn nieuwe geliefde. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen