Volkskrant-primeur: Thierry Baudet heeft nieuwe liefde

Thierry Baudet is een beetje de Gordon van Den Haag. Hij is kort na zijn laatste relatiebreuk alweer hevig verliefd. Die primeur heeft de Volkskrant dit weekend. De Volkskrant heeft een uitgebreid kerstinterview met de populaire leider van Forum voor Democratie. De Volkskrant vraagt Baudet recht op de man af of hij nu een vriendin heeft. “Ik zie iemand, ja“, antwoordt de politiek leider. “Mijn huidige vriendin is hier als kind van asielzoekers geboren. Gevlucht voor religieuze fanatici.

Het gaat om een dame van Iraanse afkomst. “Ik heb ongelooflijk veel respect voor haar. Dat is een voorbeeld van iemand die wél de westerse manier van leven omarmt. Die het tegenovergestelde doet van wat veel migranten doen: ik ben ergens vandaan gekomen waar het niet leuk was en dat komt door de ideeën die daar heersten, dus die ga ik niet overnemen.”

Baudet wil ‘niet te veel uitweiden over haar’, al wil hij nog wel kwijt dat ze het lastig vindt om zijn roman te lezen, omdat ze het gevoel heeft dat ze daarin wordt geconfronteerd met zijn ex-vriendinnen.

En ex-vriendinnen heeft hij veel, heel veel. “Ik ben het tegenovergestelde van een misogyn“, zegt hij vrolijk.

Waarom heeft hij elk seizoen een nieuwe vriendin? “Het is mij niet gelukt iemand fascinerend te blijven vinden, terwijl ikzelf, en mijn leven snel veranderden.

Baudet heeft behoefte aan ‘versmelting, intensiteit’. “Die je hebt in het begin, waarin alles nieuw is: elkaars lichaam ontdekken, elkaars levensverhaal vertellen. Dat vind ik zo interessant, zo bijzonder. Dat wil ik eigenlijk altijd wel.

In de zomer had Baudet nog een andere vriendin. Toen onthulde hij in de Story dat hij speciaal voor zijn nieuwe liefde was gestopt met masturberen. “Omdat ik haar daar tekort mee zou doen.

Het grote Volkskrant-interview met Thierry Baudet kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen