Veel kijkers voor Shownieuws vanwege Joost Karhof

Het SBS 6-programma Shownieuws kon dinsdagavond op veel belangstelling rekenen vanwege het nieuws over het overlijden van Joost Karhof. Hoewel de redactie een gezellige uitzending met veel kerstonderwerpen gepland had, begon het programma in mineur vanwege het verbijsterende nieuws over de Nieuwsuur-presentator. Het bezorgde de showrubriek een publiek van ruim 1,1 miljoen kijkers (26 procent). Alleen het Achtuurjournaal van NPO 1 trok op tweede kerstdag meer bekijks.

Het overlijden van Joost Karhof werd iets na negen uur ’s avonds bekend. Shownieuws begon ongeveer anderhalf uur later. Het leidde ertoe dat de showrubriek zijn op drie na meest bekeken uitzending van het jaar had.

Shownieuws blikte kort terug op de carrière van Karhof. Ook had het programma telefonische reacties van Wouke van Scherrenburg en Frits Wester.

De eerste tv-uitzending die aandacht besteedde aan het choquerende nieuws, was het NOS Journaal van tien uur ’s avonds met Winfried Baijens. Die uitzending op NPO 2 trok 674.000 kijkers (12 procent).

Ook het late RTL Nieuws besteedde aandacht aan het verdrietige nieuws.

Lees ook:
Nieuwsuur-presentator Joost Karhof (48) overleden (dinsdagavond)
Verbijstering over plotselinge overlijden Joost Karhof (dinsdagavond)

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen