Nieuwsuur-presentator Joost Karhof (48) overleden

Nieuwsuur-presentator Joost Karhof is vandaag onverwacht overleden op 48-jarige leeftijd. Hij werd op deze kerstdag onwel, waarna hij op weg naar het ziekenhuis in een ambulance overleed. Dat meldt de NOS. De hoofdredacties van Nieuwsuur en de NOS spreken van een verbijsterend en niet te bevatten bericht. “Joost was een zeer betrokken en geliefde collega, altijd dienstbaar, altijd sociaal, een kundig presentator en bovenal een fijn mens. We gaan hem ontzettend missen.

Karhof, die in dienst was van de NTR, presenteerde naast Nieuwsuur ook Nieuws en Co, waar hij geregeld vaste presentator Lara Rense verving. Ook presenteerde hij vier keer de Grote Geschiedenis Quiz en was hij van 2008 tot 2014 de vaste presentator van Kunststof TV.

Hij begon zijn journalistieke loopbaan toen hij nog rechten studeerde aan de Universiteit Leiden. Vanaf 2006 werkte hij voor NOVA/Den Haag Vandaag van de NOS.

Een tijdje heeft Karhof ook nog de maandaguitzendingen van De Wereld Draait Door gepresenteerd.

Foto: NTR, Stefan Heijdendael

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen