Van Nieuwkerk wil politieke voorkeur Frans Bauer weten

Geplaatst op Tue 12 Dec 2017 om 13:27

Matthijs van Nieuwkerk vroeg Frans Bauer maandagavond in De Wereld Draait Door naar zijn politieke voorkeur, maar kreeg nul op rekest. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Toen Bauer aangaf ontevreden te zijn over de bejaardenzorg in ons land – een paradepaardje van Geert Wilders – vroeg Van Nieuwkerk aan de volkszanger: ‘Waar stem je op eigenlijk?’ Daar kreeg hij echter geen antwoord op van de hitzanger uit Fijnaart. “Dat zal ik nooit zeggen“, gaf hij aan.

Bauer heeft een enorme achterban en heeft geen zin om hen een mening op te leggen. “Op het moment dat je een bekende Nederlander bent vind ik niet dat je je mening moet vertellen om andere mensen jouw mening ook te laten delen. Ik vind dat niet correct.”

Hij vindt het belangrijk dat hij zijn achterban niet beïnvloedt. “Ik vind dat iedereen voor zichzelf moet bepalen op welke partij hij of zij stemt. Die moet dat zelf uitvinden. En niet door een bekende artiest die dan roept op wie hij stemt.”

Toen Bauer aangaf wat hij politiek belangrijk vindt, werd duidelijk dat Bauer in elk geval niet op Wilders stemt. “Ik sta voor een aantal dingen. Dat heeft te maken met de dingen die ons allemaal aangaan, zoals onze kinderen, onze ouderen die zich hebben ingezet voor ons Nederland, voor de mensen die hier opgevangen worden uit het buitenland. Ik vind het ook belangrijk dat zij een thuis krijgen.”

De Wereld Draait Door trok maandagavond 1,5 miljoen kijkers.

Foto: BNNVARA
22 Reacties op “Van Nieuwkerk wil politieke voorkeur Frans Bauer weten”


 1. Maarten

  SP duidelijk.

 2. NPO

  Hij gelooft de leugens van Buma

 3. Erik

  Weet zeker dat het wel Wilders is, geen probleem toch? Maar wel als je dat zegt in het linkse medialandschap en al helemaal bij het linkse de wereld draait door. Hele goede zet geweest van Frans Bauer. Akelige mensen die VARA figuren.

 4. Yvon

  Een rasechte VVD’er.

 5. Otto Groeneveld

  Maarten niet op SP hoor.

 6. Henny Huisman

  Franske stemt gewoon VVD, die is de hele week bezig met natellen wat hij op één avond verdient.

 7. Ron

  Het is al een tijdje bekend dat hij SP stemmer is. Dus om daar nu zo gewichtig over te doen om het niet te vertellen vind ik wat flauw. Sowieso zou iedereen in de media, ook journalisten, zijn politieke voorkeur moeten uit komen vind ik. Zo weet je waar je aan toe bent als je iemands mening leest of hoort. Dat vage gewichtige en aanmatigende om dat niet te vertellen slaat nergens op, zeker niet in deze tijden. Dat is wat dat betreft een beetje ouderwets. Maar dat is Fransje Bauer natuurlijk wel een beetje.

 8. AJ

  VVD lijkt mij

 9. Joop

  Matthijs van Nieuwkerk is een linkse vieze rat !1 van de grootste ratten die er rondloopt ,zwijg !
  met je k.nker kop.

 10. Marc Luykx

  Joop, ik ben geen vriend van Matthijs van Nieuwkerk.
  Maar deze kwalificatie kan en mag niet. Schaam je

 11. Arnoud Tempelman

  Bauer is een lieve Brabozigeuner die heel erg zijn best deed om een verstandig antwoord te geven op vragen die zijn Normalerhebung blijkbaar bij Matthijs oproept. Een gewone man in de wereld van Bauer is geen Otto Modal maar iemand die zich beschaafd gedraagt, met respect voor anderen. Als Bauer de opvolger van Wilders wordt, komt het wel goed met Nederland.

 12. Jolien

  Ik snap die mathijsie niet zo goed. Hij stelt vragen aan zijn gasten die je aan mathijsie zelf niet moet stellen. Want mathijsie geeft enkel en alleen interview via e-mail omdat mathijsie denkt dat hij zo belangrijk is hij voelt zich een rockster. Maar helaas mathijsie de meerderheid van de Nederlander kijkt niet naar jou bagger en kent jou niet eens. En nu mijn vraag mathijsie wat is jou politieke voorkeur?

 13. anoniempje

  Matthijs vraagt iedere gast wat hij of zij stemt
  naar zelf zegt hij het niet. Lafbek.

 14. Ik know

  Matthijs stemt SP !!

 15. Jeffrey

  Kan maar 1 partij zijn en dat is gewoon de PVV, omdat dat schaamte en boze mensen oplevert. Als hij een andere partij zou stemmen, zou hij dat gewoon zeggen, omdat die gewoon een redelijke naam hebben. Die Nederlandse zigeuners hebben een bloedhekel aan buitenlanders en ze zijn ook echt trotse Nederlanders vaak met een smaakje.

 16. Woodstock

  Mijn God, jullie lezen het artikel en komen vervolgens met een aantal partijen waar hij (als je tussen de regels doorleest) hij juist niet op gestemd zou hebben.

  Netjes dat hij het voor zichzelf houdt. Dat zouden alle BN-ers moeten doen.

 17. Michiel

  Alsof de familie van Bauer zich voor Nederland heeft ingezet.
  Moord en doodslag, stelen, drugshandel, louche autohandel, scharen slijpen en een rekening met 4 nullen presenteren, liegen, bedriegen, uitkeringen trekken etc. etc.

 18. Sven L.

  Ik vond het een goed gesprek. Die Bauer is nog lang niet zo dom als dat ‘ie doet overkomen.

 19. jimbo

  wat een slechte decor belichting gisteren. Waren er lampen kapot of zo?

 20. Lies

  Goede column van Angela de Jong over de gewone Nederlander. Het Amsterdamse grachtengordel kliekje is zo bekrompen dan ze denken dat Bauer PVV stemt. Hij stemt natuurlijk VVD net als de Chinese restaurant dame op de hoek.

 21. arie

  van Nieuwkerk is zeker een VVDer hij hoort bij de mensen die teveel verdienen.

 22. hemeltje

  er zijn geen gewone nedelanders in brabant….

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.