Humberto Tan: ‘Het gaat slechter dan ooit met RTLLN’

Het is ook Humberto Tan niet ontgaan dat RTL Late Night sinds de afgelopen twee maanden met moeite de kijkcijfer top 25 haalt. Het is nog nooit slechter gegaan met zijn talkshow. Dat zei hij maandag in 5 Uur Live. Tan kan er niet omheen: van maandag tot en met woensdag hoort RTL Late Night vaak niet eens meer bij de 25 meest bekeken programma’s van de dag. Toch heeft hij het nog naar zijn zin. “Ja, zeker. Het gaat slechter dan het ooit ging, maar ik vind het nog steeds mooi.”

Het maakt het uitdagend, aldus Tan. “Nu is de uitdaging juist: hoe maak je het beter? Het is niet leuk als het niet goed gaat natuurlijk.”

De presentator hoopt het tij te keren. “Dat is aan de verschillende knoppen proberen te draaien. Wat kun je aan de onderwerpen veranderen? Wat kun je aan de vorm veranderen? Je kunt van alles de revue laten passeren.”

Wat hoopt hij uiteindelijk te bereiken? “De bedoeling is uiteindelijk om het voor een grote groep aantrekkelijk te maken. Kijkers komen te voet en gaan te paard. Je moet heel rustig proberen om mensen van je programma te laten houden en dat kost gewoon tijd.”

Tan zat eind september in De Wereld Draait Door om te praten over zijn lage kijkcijfers. Hij denkt niet dat zijn slechte scores liggen aan een vermeend imagoprobleem, gaf hij aan.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen