Van Nieuwkerk blij met meer verscheidenheid in DWDD

Geplaatst op za 30 dec 2017 om 12:46

Matthijs van Nieuwkerk denkt dat De Wereld Draait Door sinds dit seizoen veel meer verscheidenheid biedt dan vorig jaar, toen er veel kritiek was op de te kleine poule aan vaste gasten. Dat heeft de presentator gezegd op NPO Radio 1. Van Nieuwkerk is in zijn nopjes over het huidige seizoen. “De actieradius van ons programma als het gaat om de gezichten werd íets te klein. Dat geloof ik wel. Dit seizoen zie je ook heel veel nieuwere gezichten denk ik. Dat heeft er wel mee te maken.”

Het lijkt erop dat De Wereld Draait Door naar de kritiek heeft geluisterd. “Het is misschien wel een reactie erop. Niet dat je het zelf niet in de gaten hebt, hoor. Ik denk dat ik zelf eigenlijk wel de eerste ben die voelt of iets nog leven heeft of dat er sleet op komt. Dat is misschien nog wel de grote kunst. Daarvoor moet je waken als je zo lang bestaat. Dit seizoen – we zijn op de helft – ben ik niet ontevreden.”

Het is ook het seizoen dat Van Nieuwkerk er eerder mee stopt. Vanaf 2018 doet hij DWDD nog maar zes maanden per jaar. Heeft hij geen zin om tv te maken als er minder mensen kijken? “Er kijken minder mensen als de zomertijd ingaat, maar dat vind ik niet zo heel erg boeiend, nee. Dat geldt voor alle vooravondprogramma’s.”

Het is meer het gevoel dat de spanningsboog nét te ver wordt opgerekt. Je verrekt je een klein beetje, ondanks dat je nog steeds goede programma’s maakt. Er sluipt dan een lichte vermoeidheid in mijzelf. Ik dacht: ik wil het seizoen korter. Dat kreeg ik nooit voor elkaar.”

Van Nieuwkerk had naar eigen zeggen persoonlijk ‘minder energie’ aan het eind van ieder seizoen. Is het de leeftijd? “Ik geloof het niet, eerlijk gezegd. Het heeft er ook mee te maken dat het goed is om af en toe je gedachten te verzetten en misschien is het zelfs goed om af en toe een ander soort programma te maken.”

Foto: BNNVARA
19 Reacties op “Van Nieuwkerk blij met meer verscheidenheid in DWDD”


 1. Pjotter

  Zullen we het er op houden dat een korter seizoen alles maar dan ook alles te maken heeft met zijn te hoge salaris voor een publieke omroep…

 2. Toon

  Meer gezichten van dezelfde linkse kerk. Kort die pruillip Zoolander met driekwart salaris.

 3. karel

  @Pjotter
  Nee, zijn salaris is geen probleem meer voor de huidige regering.
  En hij wil wat minder DWDD doen, om de ruimte te hebben voor nieuwe tv programma’s maken.

 4. gender

  Verscheidenheid ?
  Trump Trump, Trump, Trump enz enz

 5. Ome H

  En nu nog meer verscheidenheid in meningen

 6. Ad

  Nu nog ietsje minder Amsterdam en meer rest van Nederland, dan gaat het helemaal goed komen!

 7. Suzanne van den Brink

  Deze Multi miljonair vaan vara is en blijft domlinks.

 8. Erik

  Ik vond dit seizoen van DWDD inderdaad gevarieerder en minder binnen een kader van eerste drie korte filmpjes – intro tafelgast – interview 1 – interview 2 – filmpje – muziek – interview 3. Zeker de laatste twee maanden werd dit doorbroken door langere interviews bij speciale gasten of een soort opinietafel over een onderwerp of aan het einde een langer muziekitem met langere optredens. Prima half jaar.

 9. David

  Het is inderdaad een verbetering dat we minder Felix Rottenberg en Frenk van der Linden hebben gehad dit jaar….

 10. Vrede

  Heeft die ook een mening over zijn interview met Humberto Tan?

 11. Jon

  Dat is gewoon een schittering van de mensen die elke dag van 8 to5 achter de lopende band staan. Totaal wereldvreemd die grachten gordel figuren.

 12. ano@niem.nl

  Verscheidenheid??? Ik zie alleen de linkse grachtengordel en onderwerpen die de gemiddeld nederlander in de provincie werkelijk geen drol interesseren.

 13. anonymous

  Ik zie nog steeds voornamelijk zijn grachtengordelvriendjes langskomen.

 14. Erik

  Nog meer links?

 15. Dominee Bonk

  Ik, jullie dominee zijnde, ben jullie een vroom 2018 wensende. Niet meer naast de pot piesen is het uitgangspunt. Amen en nachtkastjes. Jullie Bonk.

 16. Dominee Bonk

  Op mijn nachtkastje staat een glas met een drijvend kunstgebit in Cucident. Ik bedoelde Nachtkusjes, zoals jullie gewend zijn van jullie Dominee.

 17. Anouk

  Het ging er volgens mij meteen al op vooruit toen heks Wynia vertrok.
  Alsof er een soort “hé hé daar zijn we vanaf” sfeer nu hangt.

 18. Annoniemus

  DWDD is nooit objectief geweest toen z’n zoon een schop kreeg van Carice v Houten , is ze nooit meer in DWDD geweest . Zo werkt dat dus bij de grachtengordel .

 19. Japie

  Ik kijk bijna niet meer, boekbesprekingen en reclame voor programma’s zit ik niet op te wachten. Gek dat er toch nog zoveel mensen naar die ADHD voorlezer vanaf de autocue kijken.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.