Van Nieuwkerk blij met meer verscheidenheid in DWDD

Matthijs van Nieuwkerk denkt dat De Wereld Draait Door sinds dit seizoen veel meer verscheidenheid biedt dan vorig jaar, toen er veel kritiek was op de te kleine poule aan vaste gasten. Dat heeft de presentator gezegd op NPO Radio 1. Van Nieuwkerk is in zijn nopjes over het huidige seizoen. “De actieradius van ons programma als het gaat om de gezichten werd íets te klein. Dat geloof ik wel. Dit seizoen zie je ook heel veel nieuwere gezichten denk ik. Dat heeft er wel mee te maken.”

Het lijkt erop dat De Wereld Draait Door naar de kritiek heeft geluisterd. “Het is misschien wel een reactie erop. Niet dat je het zelf niet in de gaten hebt, hoor. Ik denk dat ik zelf eigenlijk wel de eerste ben die voelt of iets nog leven heeft of dat er sleet op komt. Dat is misschien nog wel de grote kunst. Daarvoor moet je waken als je zo lang bestaat. Dit seizoen – we zijn op de helft – ben ik niet ontevreden.”

Het is ook het seizoen dat Van Nieuwkerk er eerder mee stopt. Vanaf 2018 doet hij DWDD nog maar zes maanden per jaar. Heeft hij geen zin om tv te maken als er minder mensen kijken? “Er kijken minder mensen als de zomertijd ingaat, maar dat vind ik niet zo heel erg boeiend, nee. Dat geldt voor alle vooravondprogramma’s.”

Het is meer het gevoel dat de spanningsboog nét te ver wordt opgerekt. Je verrekt je een klein beetje, ondanks dat je nog steeds goede programma’s maakt. Er sluipt dan een lichte vermoeidheid in mijzelf. Ik dacht: ik wil het seizoen korter. Dat kreeg ik nooit voor elkaar.”

Van Nieuwkerk had naar eigen zeggen persoonlijk ‘minder energie’ aan het eind van ieder seizoen. Is het de leeftijd? “Ik geloof het niet, eerlijk gezegd. Het heeft er ook mee te maken dat het goed is om af en toe je gedachten te verzetten en misschien is het zelfs goed om af en toe een ander soort programma te maken.”

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen