Mark Rutte: ‘Nederland liever dan Twitter doet geloven’

Na koning Willem-Alexander in zijn kersttoespraak geeft nu ook minister-president Mark Rutte het sociale medium Twitter ervan langs. Hij stelt vandaag in Het Parool dat ons Nederland veel liever is dan de twitterstream doet vermoeden. “Wat je op sociale media als Facebook en Twitter aan chagrijn ziet, is niet representatief. Ik kom veel in het land. Laatst was ik in een verpleeghuis. En dan zie je al die familie die op bezoek komt, al die vrijwilligers. Dan zie je het normale Nederland“, zegt hij.

Het normale Nederland bestaat uit mensen die om hun opa en oma geven, legt Rutte uit. “Ik zie het ook in mijn eigen omgeving: mensen kijken naar elkaar om. Wij hebben echt wel een hele warme samenleving.”

Net als alle bekende Nederlanders wordt Rutte aan de lopende band afgeslacht op sociale media. Hij wordt vaak uitgemaakt voor leugenaar. “Dat is het normale werk. Dat doet me niks. Zolang ik zelf maar weet dat ik de waarheid spreek. Dat er op internet allerlei mensen dingen roepen, vind ik niet erg.

Hij begrijpt het wantrouwen ‘op één punt’. “Ik heb in het verleden beloftes gedaan die ik niet had mogen maken. Daar heb ik ook mijn excuses voor aangeboden. Die fout heb ik ook niet herhaald“, zegt hij, wijzend op zijn ‘1000 euro erbij’-belofte.

Maar dat de VVD weer de grootste werd met mij als lijsttrekker, geeft aan dat Nederland fouten ook kan vergeven.”

Een groot interview met Mark Rutte in Het Parool, ook over de formatie en waar hij oud en nieuw viert, kunt u lezen via Blendle.

Foto: Arenda Oomen/Rijksoverheid

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen