TROS Kompas prijst René Froger, Roelvink kritisch

De TROS Kompas, de tv-gids die al jaren uitblinkt vanwege zijn handzame formaat, heeft zanger René Froger vrijdagavond bekroond met de TrosKompas Oeuvre Award 2017. Hij kreeg de prijs uit handen van Najib Amhali tijdens de Avrotros-show Muziekfeest van het Jaar. Dat heeft de omroep laten weten. De prijs voor Froger volgt slechts een paar dagen nadat Dries Roelvink hem op de radio onttroonde als zijn favoriete artiest. Volgens Roelvink is Froger ingehaald door Waylon.

Roelvink denkt dat Waylon inmiddels beter is dan Froger, zei hij in ’t Wordt Nu Laat van Omroep WNL. “Ik vind Waylon momenteel de beste zanger. Ik was vroeger altijd heel erg gecharmeerd van René Froger. Hij is stemtechnisch, door zijn leeftijd ook, iets minder geworden. En Waylon vind ik geweldig. Veelzijdig, mooi.

De TROS Kompas is een stuk positiever over Froger. De jury, die bestaat uit Daniël Dekker (eindredacteur 3FM en NPO Radio 2 bij AVROTROS), Paul Siteur (Sterren NL) en Edger Hamer (hoofdredacteur TrosKompas), prijst de zanger voor zijn unieke bijdrage aan het Nederlandse lied.

De jury: “René Froger kreeg van jongs af aan muziek met de paplepel ingegoten van zijn vader Bolle Jan en moeder Mien. Dit jaar is het precies 30 jaar geleden dat René Froger voor het eerst in de hitlijsten stond met het nummer ‘Love Leave Me’. Sinds die tijd heeft hij aan een imposante carrière gebouwd die talloze hoogtepunten kent.”

Met een verkoop van meer dan 5 miljoen platen is hij een van de meest succesvolle Nederlandse artiesten. Naast zanger is hij ook de bedenker van het grootste meezingfeest van Nederland, de Toppers, dat sinds 2005 elk jaar voor volle stadions zorgt. Een rasartiest in hart en nieren.

Eerdere winnaars die de TrosKompas Oeuvre Award in ontvangst namen (niet postuum) waren Peter Koelewijn, George Baker, Jan Smit, Rob de Nijs en Vader Abraham.

Foto: Avrotros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Daphne Deckers als presentatrice van RTL Boulevard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen