College Tour weg van zwaarbevochten vrijdagavond

De NPO 2-show College Tour van Twan Huys vertrekt van de zwaarbevochten vrijdagavond. De titel is vanaf januari te zien op de zondagavond van de zender. Dat heeft hij gezegd op NPO Radio 2. College Tour zendt al jaren op vrijdag uit, maar verliest op die dag veel (jonge) kijkers aan de veel bekeken talentenjacht The Voice of Holland op RTL 4. Toch zijn de cijfers niet verkeerd: het programma scoorde gisteren met Gloria Estefan als gast bijvoorbeeld 461.000 kijkers (7 procent).

Toch is nu last minute besloten om College Tour te verhuizen naar de vrijdagavond van NPO 2, waar het na de veelgeprezen reisprogramma’s van de zender te zien zal zijn. Tegenlicht moet daarom wijken.

Huys: “We beginnen meteen weer in januari. We zenden vanaf 14 januari uit. Op hetzelfde tijdstip, dezelfde zender, maar we verhuizen van vrijdag naar zondag. College Tour heeft dan bovendien geen zes, maar maar liefst twaalf afleveringen achter elkaar.

António Guterres, secretaris-generaal van de Verenigde Naties, zit in de seizoensopener. “Het is echt wel hoog bezoek. Hij is een van de machtigste mannen van de wereld. Het is voor het eerst dat hij zo’n groot interview doet met studenten, dus daar zijn we heel trots op.”

Hoe heeft College Tour hem gekregen? “Mensen in zijn omgeving kennen College Tour, vinden het een heel leuk programma en er is hem ingefluisterd of het niets voor hem is. Toen zei hij ‘ja’.”

In de tweede aflevering zit AIVD-baas Rob Bertholee. “Deze man heeft zich nog nooit op televisie in een studentenforum laten interviewen. Sterker nog: hij is ook heel lastig te krijgen voor Nieuwsuur, het andere programma dat ik doe.”

Overigens heeft het huidige seizoen van College Tour nog één aflevering te gaan, namelijk die met André van Duin op vrijdag 22 december.

Foto: NTR, Roy Borghouts

Meer in NTR

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen