Telegraaf-kijkcijferhit Dashcam viert jubileum met quiz

Geplaatst op vr 29 dec 2017 om 9:35

Dashcam is één van de grote kijkcijferhits van het zich steeds meer op video richtende De Telegraaf. De filmpjes over idiote weggebruikers worden vaak honderdduizenden keren aangeklikt. Vandaag is het alweer tijd voor aflevering honderd en dat wordt geen reguliere aflevering: het Telegraaf-team heeft een heuse quiz in elkaar gezet. “Het is een geweldig format, dat het nog steeds goed blijft doen“, zegt Marius Maurits, de bedenker en samensteller van Telegraafs langstlopende serie.

Dashcam is al meer dan twee jaar te zien op Telegraaf.nl. “Het is niet alleen amusant om naar te kijken, maar je leert er ook van. Vaak hoe het juist niet moet“, zegt hij.

Maurits vervolgt: “Bovendien doen we ook aan duiding. Degene die de beelden heeft ingestuurd vertelt over de omstandigheden van de opnamen en verslaggever Gijsbert Termaat bekijkt het vanuit het perspectief van verkeersveiligheid. En het scoort nog steeds als een dolle.

Wat is de meest bekeken Dashcam ooit? “Het toppunt was een video die twee maanden terug werd ingestuurd over een verkeersruzie, waarbij een vrouw opeens een kapmes uit de kofferbak haalde. De beelden werden ook door andere media overgenomen en wist bij elkaar zo’n miljoen kijkers te boeien. Een ongekend kijkcijferkanon dus.

De honderdste Dashcam is dus in een quizvorm gegoten. Twee teams, onder aanvoering van Telegraaf-journalisten Sabine Leenhouts en Mick van Wely, moeten raden hoe filmpjes aflopen. “Dat levert 20 minuten spektakel op.

De Dashcam-quiz is vanaf 19.00 uur te zien op Telegraaf.nl. Een promo ervan kunt u hier vinden.

Foto: Telegraaf
3 Reacties op “Telegraaf-kijkcijferhit Dashcam viert jubileum met quiz”


  1. Wolter de Echte

    Vreselijk die dashcams. Elk keertje rechts inhalen op de A4 bij Hoofddorp omdat er weer een m*lloot links blijft rijden, wordt onder een vergrootglas gelegd.

  2. really

    Zeg MC, hoeveel euro’s krijgen jullie voor de promotie van Telegraaf TV? Persberichten worden wel erg amicaal en makkelijk overgenomen.

  3. Lodewijk

    Telegraaf en Rutte de uitvinders van nepnieuws.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.