NPO 2 heel 2018 met nieuwe vooravondshow Typisch

NPO 2 krijgt in 2018 een nieuw gezichtsbepalend vooravondprogramma. De nieuwe realityserie Typisch…! is vanaf eind januari elke werkdag te zien om 19.20 uur, tussen Binnenstebuiten en Rail Away in. Dat hebben BNNVARA en EO laten weten. De omroepen volgen in de serie de levens van gewone mensen in een buurt ergens in Nederland. “Een jaar lang zien we op NPO 2 iedere drie weken, in een serie van twaalf afleveringen, een uniek portret van een andere buurt.”

De EO en BNNVARA vullen de serie om en om in. BNNVARA trapt op 22 januari af met een serie verhalen over de bewoners uit een van de armste buurten van Nederland: Wielenpôlle in Leeuwarden. Daarna neemt de EO het over door de levens te portretteren van de inwoners van Tuinzigt, een volkswijk in het Brabantse Breda.

Met deze reeks hopen de omroepen meer begrip te kweken in Nederland. “Het nieuws wordt veelal gedomineerd door uitschieters en extreme tegenpolen. Maar wat weten we nu eigenlijk echt over de levens van anderen? En als we goed naar elkaar kijken, zien we dan niet juist meer overeenkomsten dan verschillen?

De NPO brengt hiermee de gewone man in beeld. “De camera’s van Typisch..! bewegen zich door het alledaagse bestaan in Nederland buurten en geven zo stem aan de mensen die niet in de krant staan of hun stem laten horen aan de talkshowtafel.”

De serie wordt vier dagen per week uitgezonden en telt in het voorjaar 72 afleveringen en in het najaar 60. Aansluitend aan Typisch Wielenpôlle en Typisch Tuinzicht, zijn beide wijken in maart het decor van een serie uitzendingen rondom de gemeenteraadsverkiezingen. Het schema ziet er als volgt uit:

Vanaf maandag 22 januari: Typisch Wielenpôlle Leeuwarden(BNNVARA)
Vanaf maandag 12 februari: Typisch Tuinzigt Breda (EO)
Vanaf maandag 5 maart: Typisch Verkiezingen (BNNVARA en EO)
Vanaf maandag 26 maart: Typisch Kleiburg Amsterdam Zuid-Oost (BNNVARA)
Vanaf maandag 16 april: Typisch Tubbergen (EO)
Vanaf maandag 7 mei: Typisch Overvecht Utrecht (BNNVARA)

Foto: EO, BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen