Humberto Tan strikt Malala: ‘Het is een grote eer’

Malala Yousafzai, die in 2007 het symbool van verzet werd toen ze zich uitsprak tegen de Taliban en hun verbod op onderwijs voor meisjes, is  maandag te gast in een speciale aflevering van RTL Late Night over de Internationale Kindervredesprijs. Dat heeft RTL 4 vandaag laten weten. Humberto Tan is ongelooflijk trots. Hij benadrukt dat Yousafzai de pers slechts zelden te woord staat. Toch kan hij haar verwelkomen bij RTL Late Night. “Het is een grote eer om haar te spreken.

De presentator vervolgt: “Malala, en de andere winnaars van de Internationale Kindervredesprijs, zijn ontzettend belangrijk om aan miljoenen mensen wereldwijd te laten zien dat iedereen kan bijdragen aan positieve verandering.

Yousafzai overleefde in 2012, als vijftienjarige, een aanslag op haar leven door de Taliban. Ze ontving in 2014 als jongste winnares ooit de Nobelprijs voor de Vrede.

De Internationale Kindervredesprijs wordt maandag uitgereikt in de Ridderzaal in Den Haag aan een kind dat zich op bewonderenswaardige wijze inzet voor de rechten van het kind. De prijs wordt uitgereikt door Yousafzai, die zelf in 2013 naar huis ging met de prijs.

De uitzending van RTL Late Night komt maandag vanaf het Binnenhof. Tan gaat niet alleen in gesprek met Yousafzai, maar ook met de winnaar van 2017 én Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Ali bin al-Hussein van Jordanië. Hij zet zich in voor de honderdduizenden kindvluchtelingen in het land.

Foto: White House (P101113PS-1119)

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen