Nieuwsuur in ‘bizarre’ uitzending met necrologie Karhof

Het is een vervreemdende week voor de Nieuwsuur-redactie. Presentator Joost Karhof (48) is op tweede kerstdag onverwacht overleden en daar werd in de uitzending van gisterenavond uitgebreid bij stilgestaan door presentator Eelco Bosch van Rosenthal. Karhof, die eigenlijk vanavond Nieuwsuur zou presenteren, was het openingsnieuws van de rubriek. “Zijn naasten verliezen een geliefde, en wij op de redactie een sociale en vooral kundige collega“, klonk het.

Bosch van Rosenthal en zijn collega’s gaan Karhof missen. “Joost was betrokken, professioneel, een journalist in hart en nieren en bovenal een fijn mens. Hierover zometeen meer, maar nu eerst – en dat had Joost vermoedelijk niet anders gewild – zoals altijd het andere nieuws.

Nieuwsuur liet beelden zien van allerlei politieke interviews door Karhof. “Hij leeft voort in onze herinnering en die van de hele Nieuwsuur-redactie. Zijn familie en vrienden wensen wij uiteraard alle sterkte die zij nodig hebben.”

Na afloop van de uitzending twitterde hoofdredacteur Joost Oranje: “Dit was een van de meest bizarre Nieuwsuur ooit. De necrologie van een collega, die morgen de uitzending zou presenteren. Joost, wat missen we je nu al…

Lees ook:
Nieuwsuur-presentator Joost Karhof (48) overleden (dinsdagavond)
Verbijstering over plotselinge overlijden Joost Karhof (dinsdagavond)
Veel kijkers voor Shownieuws vanwege Joost Karhof (woensdag)
‘Joost Karhof had juist zo’n zin in de komende week’ (woensdag)
Speculatie over overlijden Joost Karhof: ‘Hij rookte veel’ (woensdag)
Nieuwsuur staat vanavond stil bij overlijden Karhof (woensdag)
Mariëlle en Twan stil van overlijden Joost Karhof (woensdag)

Foto: NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen