Moeder Miljuschka betreurt niet te hebben gemoord

Astrid Holleeder, de moeder van RTL Boulevard-ster Miljuschka Witzenhausen, betreurt dat ze haar broer Willem Holleeder niet heeft vermoord. Dat geeft ze vandaag aan in Trouw. Daar Willem zou hebben gedreigd haar te laten vermoorden, leeft Astrid al tijden ondergedoken. “Ik heb er nog steeds spijt van dat ik Wim niet heb vermoord. De dood is namelijk veel humaner dan voor de rest van je leven opgesloten te moeten zitten“, laat ze daarom weten in gesprek met de krant.

Astrid kan zich nooit meer veilig voelen. “Wim heeft gezegd dat ik nu, vanwege mijn getuigenis tegen hem, als eerste moet worden omgelegd. Dat snap ik. Ik wist dat ik mijn doodvonnis tekende.”

Spijt van de getuigenis heeft ze niet. “Ik moest hem stoppen omdat hij niet alleen opdracht had gegeven voor de liquidatie van Cor (de in 2003 ontvoerde Heineken-ontvoerder Cor van Hout, de echtgenoot van Sonja Holleeder, red) en vijf andere criminelen, maar ook dreigde Sonja’s kinderen te laten vermoorden.

Het zal voor mij niet veel uitmaken welke straf hij krijgt; Wim zal pas rusten als ik dood ben. En ik heb pas rust als hij er niet meer is. Ja, het lijkt nu wel tussen ons te gaan. Hij of ik. Zo ziet Wim het ook.”

“Misschien is een shoot-out wel de beste oplossing: wij samen in één ruimte en dat je dan na afloop twee lijken weg kan dragen. Dan heb je die langslepende rechtszaak ook niet meer nodig. Is het gewoon in één keer allemaal afgelopen.

Een groot interview met Astrid Holleeder kunt u dit weekend lezen in Trouw, via Blendle.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen