Maurice Wijnen vindt juryleden The Voice te positief

Maurice Wijnen weet wat het is om te jureren. Hij deed het in shows als Wie Wordt Tarzan, Op Zoek Naar Joseph, Sterren Dansen op het IJs en Popstars. Die shows zijn er allemaal niet meer. Wat er is overgebleven zijn shows die Wijnen allemaal iets te positief vindt. De belangrijkste talentenjacht die nu op tv is, is The Voice of Holland. “Ik vind het een beetje veranderd. Als ik tegenwoordig naar talentenjachten kijk, heb ik wel eens het idee van: ze vinden alles zo mooi en zo goed.”

Wijnen zou het leuk vinden als de pit terugkeert op televisie, stelt hij in 5 Uur Live. “Een deel van de aantrekkingskracht van talentenjachten op tv was ook toch wel het zouteloos kritiek geven. Het hoeft niet gemeen te zijn, maar ik vind het nu wel heel erg doorslaan naar te positief.”

Gemeen zijn als jurylid is toch al lang uit de mode? “Als het gaat over showbizzaangelegen, audities of talenten, dan ben ik gewoon eerlijk. Soms ben je ook wel eens gemeen, want je maakt televisie, maar ik probeer nooit onbeschoft te zijn.”

Je kunt ook heel vreselijke dingen zeggen op een heel nette manier. Eigenlijk is dat interessanter.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen