John de Mol vindt stoppen Utopia ‘doodzonde’

John de Mol, de geestelijk vader van Utopia, vindt het ‘doodzonde’ dat het dagelijkse SBS 6-programma stopt per 1 juni 2018. Dat heeft hij laten weten in een korte verklaring aan RTL Boulevard. SBS 6 trekt de stekker uit Utopia omdat Noord-Holland het huurcontract van het Utopia-terrein niet verlengd. “Het is doodzonde dat een aflopend huurcontract een einde maakt aan het plezier van 750.000 mensen die Utopia dagelijks volgen“, zegt De Mol, die geërgerd lijkt door de provincie.

Producent Talpa zou Utopia kunnen verhuizen naar een ander terrein in Nederland. Dat is overwogen, maar past volgens de producent niet in de geest van het programma. Het zou natuurlijk ook kunnen dat verhuiskosten een rol spelen.

Bridget Maasland vindt het vreemd dat Talpa het terrein niet heeft gekocht van Noord-Holland. “Maar wacht eens even: dit kan John de Mol toch gewoon opkopen dat stuk grond met alles erop en eraan?

Het einde van Utopia verbaast tv-maker Peter van der Vorst. “Dit is echt een kijkcijferkanon voor SBS 6. Dat hebben we hier laatst nog gevierd met z’n allen. Bijzonder.

Luuk Ikink: “Opmerkelijk, hè?

Lees ook: Noord-Holland: ‘Utopia moet weg vanwege busbaan’ (vanochtend)

Foto: NOS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen