Showtime maakt remake van NPO 2-serie Hollands Hoop

De Amerikaanse kabelzender Showtime heeft de remakerechten van de geprezen NPO 2-dramaserie Hollands Hoop aangekocht voor de Amerikaanse markt. Dat heeft BNNVARA zojuist laten weten. Showtime is een Amerikaanse kabelzender die series uitzendt als Homeland en Dexter. Daar komt straks Kilroy County bij, zoals de Amerikaanse versie gaat heten. De focus in de remake ligt op een disfunctionele psychiater die zijn gevaarlijkste patiënt in zijn privéleven moet dulden.

Uiteindelijk zal blijken dat in een wereld vol patiënten, de psychiater het meest gestoord is. “We zijn natuurlijk razend benieuwd wat ze met de karakters van plan zijn en of er aan de andere kant van de oceaan ook koppen gaan rollen!“, zeggen scenarist Franky Ribbens en regisseur Dana Nechushtan.

Oscarwinnaars Jim Taylor (Sideways, About Schmidt) en Alexander Payne (Nebraska, The Descendants) tekenen voor het scenario en de regie. De serie wordt geproduceerd door IM Global, Scripted World (Alon Aranya) en Endemol Shine.

In Nederland wordt nu het tweede seizoen van Hollands Hoop uitgezonden, elke zaterdag om 20.25 uur bij BNNVARA en NTR op NPO 2. Het derde seizoen wordt momenteel geschreven en zal naar verwachting in 2019 worden uitgezonden.

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen