Friendly Divorce eerste proeftuinshow op SBS 6

De eerste proeftuinshow die SBS 6 gaat uitzenden is Friendly Divorce van het nieuwe Franse productiebedrijf WeMake. De eerste aflevering komt in 2018 op zender. Dat meldt World Screen. John de Mol heeft een nieuw verdienmodel bedacht, waarbij hij geld gaat verdienen aan formats die derde partijen uitproberen op één van zijn tv-zenders. Oftewel: hij maakt van SBS 6 de proeftuin van de wereld. Friendly Divorce is het eerste resultaat van dit ‘The Fastest Way to the Screen’-project.

Friendly Divorce is een sociaal experiment waarin koppels hun scheiding in handen van hun familie en vrienden leggen. Die kring van familie en vrienden bepalen hoe de scheiding wordt afgewikkeld en hoe ze na de scheiding verder leven met elkaar.

De Mol kondigde eerder aan dat hij niet zomaar alles toelaat op SBS 6, dus Friendly Divorce heeft in elk geval zijn goedkeuring gekregen. “Natuurlijk gaan we dat niet doen met ieder willekeurig format; we maken een hele strenge selectie“, zei hij eerder.

Het is volgens hem een win-winsituatie. “De Nederlandse kijker kan genieten van meer premium programma’s en Talpa bouwt hiermee aan een waardevolle formatportefeuille.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen