Frank van der Lende wil FM-frequentie 3FM niet afstaan

Frank van der Lende wil niet dat de FM-frequentie van zijn zender NPO 3FM verhuist naar NPO Radio 5, dat momenteel níet uitzendt op de FM. Dat heeft hij laten weten op Twitter. Er gaan steeds meer stemmen op om de FM-frequentie te verhuizen naar Radio 5, omdat 3FM een kleine zender geworden is en de oudere Radio 5-luisteraar waarschijnlijk gelukkiger zal zijn met een FM-frequentie. Van der Lende moet er echter niet aan denken om de FM-frequentie te verliezen.

Van der Lende laat weten: “Slecht idee, om 3FM van de FM te halen op korte termijn lijkt mij. Misschien over 10 jaar, voor nu is de FM erg belangrijk nog voor ons als zender.

Na mediabureau Vizeum, Andries Knevel en Henkjan Smits, sprak ook de nieuwe Radio 5-ster Jeroen van Inkel vandaag zijn wens uit voor een verhuizing van de FM-frequentie van 3FM naar Radio 5.

Knevel vandaag: “Kijk aan. Ook Jeroen van Inkel vindt het een goed idee als de FM frequentie van 3FM naar NPO Radio 5 zou gaan. Is heel veel voor te zeggen.

En Boulevard-ster Luuk Ikink vandaag: “Jeroen van Inkel geeft aan dat het effectiever is als 3FM de FM-frequentie aan Radio 5 overdraagt. Dus 3FM helemaal op online en Radio 5 voor de oudere luisteraar op die ouderwetse ether.. Best interessante suggestie voor de NPO om over na te denken.

De NPO beraadt zich al twee weken op een reactie over dit onderwerp. Eigenlijk zou de NPO vorige week met een reactie komen, maar dat is tot nader order uitgesteld.

Lees ook: Van Inkel wil FM-frequentie van 3FM naar Radio 5 (vandaag)

Foto: Michel Snater, BNNVARA

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen