Van Inkel wil FM-frequentie van 3FM naar Radio 5

Jeroen van Inkel vindt het een goed idee van mediabureau Vizeum om de FM-frequentie van NPO 3FM over te hevelen naar NPO Radio 5, dat níet uitzendt op de FM. Dat zegt de radio-dj in gesprek met Spreekbuis.nl. Volgens Van Inkel maak je meer mensen blij met een FM-frequentie voor Radio 5 dan voor 3FM. “ Ik moet wel zeggen dat de groep mensen waar wij ons met NPO Radio 5 op richten – de oudere doelgroep dus – eerder naar de vertrouwde FM-radio zullen luisteren uiteraard.”

3FM is niet meer de grote zender die het vroeger was. Door de kelderende luistercijfers is Radio 5 inmiddels niet veel kleiner meer. En het zou goed kunnen dat het station met Van Inkel de lift in gaat. Hij doet vanaf januari de ochtendshow van de zender.

Van Inkel zou het leuk vinden als hij met Radio 5 straks ook op de FM zit. “Het zou eigenlijk veel effectiever zijn als juist Radio 5 de komende jaren nog over een FM-frequentie zou kunnen beschikken, aangezien jonge luisteraars 3FM vooral online gaan luisteren en steeds minder via de FM.”

Naast mediabureau Vizeum, gaf eerder ook Radio 5-dj Henkjan Smits aan het jammer vinden geen FM-frequentie te hebben.

En Andries Knevel twitterde onlangs: “Mediabureau Vizeum vraagt zich af of FM-frequentie van 3FM niet naar Radio 5 moet. Terechte vraag.

De NPO heeft nog niet gereageerd op de vraag of zij een verhuizing van de FM-frequentie van NPO 3FM naar NPO Radio 5 ziet zitten.

Lees ook: ‘Geef FM-frequenties NPO 3FM aan NPO Radio 5’ (22 november)

Foto: RTL

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen