Meest bekeken seizoen Sinterklaasjournaal ooit

Het Sinterklaasjournaal heeft dit jaar een recordaantal kijkers getrokken. Het programma trok de afgelopen weken gemiddeld 857.000 kijkers per aflevering in de algemene doelgroep 6+. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek, meldt de NTR. Tot nu toe was de editie van 2014 de meest bekeken serie van het Sinterklaasjournaal met een score van 810.000 kijkers per aflevering, maar dat aantal is nu ruimschoots overtroffen. Het stemt de NTR zeer tevreden, aldus een woordvoerder.

Het Sinterklaasjournaal is nog altijd veruit het populairste tv-programma over het Sinterklaasfeest. “De NTR is verheugd dat zoveel mensen zich nog altijd thuis voelen bij Het Sinterklaasjournaal.

Aangezien Het Sinterklaasjournaal zich vooral richt op kijkers tussen 3 en 5 jaar, zijn de kijkcijfers in de totaaldoelgroep 3+ eveneens belangrijk. Ook hier is sprake van een record met gemiddeld 1.060.000 kijkers per aflevering (tegenover 1.017.000 in 2014).

De uitzending van gisteren was de laatste in de reeks van dit jaar, die startte op 13 november. Vandaag, op de verjaardag van de Goedheiligman, kunnen de kijkers op NPO Zapp nog genieten van het Zapp Sinterklaasfeest, om 16.30 uur, gevolgd door Het Sinterklaasjournaal Jaaroverzicht, om 17.35 uur.

Foto: NTR, Roel Jorna

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen