Eddy Zoëy hoeft Expeditie Robinson niet terug

Eddy Zoëy mist de presentatie van de tv-hit Expeditie Robinson niet. Hij nam in 2009 het presentatiestokje over van de overleden presentator van het eerste uur Ernst-Paul Hasselbach en bleef drie seizoenen aan, totdat de huidige presentator Dennis Weening het stokje overnam. En dat is prima, geeft hij aan in De Telegraaf. “Expeditie Robinson is niet zo geschikt voor mij. Het is een geweldig programma, respect voor de makers, maar het is een enorm lange zit van niks doen voor de presentator.

Het baantje van Weening is gewoon slaapverwekkend, meent Zoëy. “Ik heb ooit eens berekend dat ik op één dag Take Me Out-opnames, we namen 6 afleveringen per dag op, méér deed dan in de twee maanden die ik voor Robinson op zo’n eiland zat.”

Inmiddels is Zoëy buiten het zicht van de camera om 50 geworden. Hij doet tegenwoordig dingetjes met muziek en schilderen, maar is weg bij de tv. Ook daar zit hij niet mee. “Televisie is niet zaligmakend.

Mensen denken altijd dat als je niet meer op tv bent, je wel zult zijn afgedankt. Maar er zijn echt mensen die daar zelf voor kiezen. Ik was op een gegeven moment belachelijk veel op tv.”

Nu we er toch zijn, Take me Out, Expeditie Robinson, Ibiza 24/7, The Phone. Allemaal tegelijk in hetzelfde jaar ook, 2009. Bijna iedere dag was mijn bek op de buis. Financieel had ik het veel beter dan nu, maar nu ben ik gelukkiger.

Een groot interview met Eddy Zoëy is te lezen in het nieuwe glossy magazine Jeu, dat vandaag gratis bij De Telegraaf zit.

Foto: SBS, Elvin

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen