Beelden haaienbeet Freek Vonk geen kijkcijferkanon

Geplaatst op za 30 dec 2017 om 9:45

Freek Vonk was elf maanden geleden groot in het nieuws toen hij op de Bahama’s werd gebeten door een haai. Er volgde een urenlange operatie. Bijna een jaar later, vrijdagavond, waren de beelden eindelijk te zien op televisie. En het lijkt erop dat de tv-kijker zijn drama alweer een beetje is vergeten, want de belangstelling voor zijn programma Freek naar de Haaien was niet groot. Ondanks de lead-in van Top 2000 a gogo, trok het eerste deel van het tweeluik 389.000 kijkers (5,7 procent).

De Top 2000 a gogo met presentator Matthijs van Nieuwkerk wist direct ervoor nog een veel groter publiek te amuseren. De quiz was goed voor een score van 810.000 kijkers (13,5 procent). NPO 3 was dankzij Freek naar de Haaien de vijfde zender op prime time, na RTL 4, RTL 7, NPO 2 en NPO 1.

Vonk had de haaienbeet tijdens de opnames nooit zien aankomen. Hij werd halverwege de draaiperiode gebeten door een Caribische rifhaai. Dit is zeer uitzonderlijk, want normaal is deze haai ongevaarlijk voor mensen.

Nadat Vonk was hersteld, zette hij de opnames voort. Daarom heeft het ook enige tijd geduurd voordat dit tweeluik over haaien op de buis verscheen.

Foto: Second Nature, BNNVARA
7 Reacties op “Beelden haaienbeet Freek Vonk geen kijkcijferkanon”


 1. katrien

  tja, wie boeit dit,??
  kijk je naar dit soort pulp tv, dan heeft je leven toch geen doel meer,

  zo, nu aan de oliebollen

 2. jopie

  Als hij zich zo graag laat bijten oor een haai of welk dier ook dan moet hij wel voor zichzelf houden en niet andere mensen er mee lastig vallen.

 3. Wijskijker

  Ik had liever opnames gezien van Jinek die Vonk in zijn vleesje bijt.

 4. Katja

  Bijna 400.000 kijkers is juist hartstikke veel. Normaal heeft NPO 3 maar 150.000 kijkers gemiddeld.

 5. Mark

  Telegraaf journalistiek op de site dat ie verloren heeft van Schaatsen. Zat niet eens tegenover elkaar.

 6. Tjongejonge

  Walgelijke aandachtstrekker die Vonk

  @Katja,
  Dat komt door de lead-in van 800.000.
  Dan blijven er altijd meer mensen hangen….en dat wil niet zeggen dat ze kijken!

 7. Paty Brard

  Hij kan ook vonken in zijn broek hoor !

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.