Beelden haaienbeet Freek Vonk geen kijkcijferkanon

Freek Vonk was elf maanden geleden groot in het nieuws toen hij op de Bahama’s werd gebeten door een haai. Er volgde een urenlange operatie. Bijna een jaar later, vrijdagavond, waren de beelden eindelijk te zien op televisie. En het lijkt erop dat de tv-kijker zijn drama alweer een beetje is vergeten, want de belangstelling voor zijn programma Freek naar de Haaien was niet groot. Ondanks de lead-in van Top 2000 a gogo, trok het eerste deel van het tweeluik 389.000 kijkers (5,7 procent).

De Top 2000 a gogo met presentator Matthijs van Nieuwkerk wist direct ervoor nog een veel groter publiek te amuseren. De quiz was goed voor een score van 810.000 kijkers (13,5 procent). NPO 3 was dankzij Freek naar de Haaien de vijfde zender op prime time, na RTL 4, RTL 7, NPO 2 en NPO 1.

Vonk had de haaienbeet tijdens de opnames nooit zien aankomen. Hij werd halverwege de draaiperiode gebeten door een Caribische rifhaai. Dit is zeer uitzonderlijk, want normaal is deze haai ongevaarlijk voor mensen.

Nadat Vonk was hersteld, zette hij de opnames voort. Daarom heeft het ook enige tijd geduurd voordat dit tweeluik over haaien op de buis verscheen.

Foto: Second Nature, BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen