De Leeuw stormt woest apotheek uit: ‘Te langzaam’

Paul de Leeuw kan niet goed tegen het trage tempo van de apotheker. Hij is daarom onlangs woest de apotheek uit gestormd. Dat vertelt de NPO 1-ster in het AD. De Leeuw begon zijn dag al geïrriteerd toen het koelkastbelletje af ging omdat zijn deur te lang openstond. “In de apotheek, dáár zou ik graag af en toe met een belletje tekeergaan, als het allemaal weer zo tergend langzaam gaat. Ik weet dat met medicijnen nauwkeurig moet worden omgegaan, maar kom op, een vervolgrecept?

Toen het recept klaar gemaakt was, was De Leeuw nog niet tevreden. “Ik krijg maar voor twee weken medicijnen mee, terwijl ik om extra heb gevraagd vanwege de komende feestdagen en mijn verblijf in het buitenland. Maar daar weet de apotheker niks van en ik begin te brommen. ‘Moet ik over anderhalve week weer terugkomen!’

Woest stormde De Leeuw de apotheek uit. “Ik verlaat bozig de apotheek, duik op mijn scooter, als een vrouw roept: ‘Niet zo bozig!’ ‘Mevrouw, als u zich nou met uw zaken bemoeit, bemoei ik me met de mijne!’

Vervolgens ergerde hij zich aan twee passanten die volgens hem ‘een dagje het Gooi deden’, ‘waarschijnlijk op zoek naar de koffietent van Gordon, want gezet, met rood kittig kort kapsel en een sigaret in de mond’.

Daarna trof hij bij de vishandel ‘een altijd sympathieke collega-presentator met zijn vrouw’. “Lekker daggie, Paul?“, vroeg hij. De Leeuw daarop: “Nu even niet, ik heb er de pest in.”

De volledige AD-column over De Leeuws ongemanierde gedrag kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNNVARA, Olivier Thijssen

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen