Adam Curry in BLVD verrast met Marconi Oeuvre Award

Geplaatst op za 30 dec 2017 om 9:37

Adam Curry heeft dit jaar de prestigieuze radioprijs Marconi Oeuvre Award gewonnen. Hij wint de prijs vanwege zijn legendarische radioshow Curry & Van Inkel en vanwege zijn voortrekkersrol in de wereld van podcasting. Dat werd vrijdagavond bekend in RTL Boulevard. De showrubriek organiseerde dat Jeroen van Inkel zijn vroegere radiomaatje onder valse voorwendselen belde via Skype, waarna hij hem het heuglijke nieuws onthulde. Van Inkel schoot confetti af voor de computer.

Van Inkel vindt de prijs voor Curry terecht. “Hij heeft heel veel voor de radio betekend, onder meer met Curry & Van Inkel. Daarmee hebben we iets grappigs gedaan. Hij is eigenlijk de uitvinder van de podcast, een vorm van uitzenden waar steeds meer mensen naar luisteren.

Zelf heeft Van Inkel ook al zo’n prijs. “Het is nogal wat. Ik mocht er zelf ooit een te ontvangen. Ik heb lang geprobeerd hem te ontwijken, want als je die krijgt sta je met één been in het graf, dacht ik altijd. Uiteindelijk heb ik het laten gebeuren en mocht ik hem ontvangen. Hij staat bij mij op een prominente plek.

De bekendmaking aan Curry via Skype zag er wel wat knullig uit. Dat vindt ook presentator Beau van Erven Dorens. “We hebben kosten noch moeite gespaard om het echt even goed te doen“, merkte hij op.

In een persbericht is te lezen waarom de jury voor Curry heeft gekozen: “Waar DJ’s anno 2017 niet meer zonder social media kunnen naast de oude vertrouwde zendmast, is dit voor Adam Curry als eerste een tweede natuur geweest. Zijn uitvinding podcasting is anno nu het toverwoord voor de toekomst van radio, waarin on demand audio in rap tempo van levensbelang zal zijn naast het oude lineaire signaal.”

Op zowel traditionele radiozenders op vrijdagavonden, alsmede op miljarden audiodevices wereldwijd is Adam’s legacy overduidelijk aanwezig. Dat, en voor het ons leren van de juiste uitspraak van Madonna, is de Marconi Oeuvre Award meer dan terecht voor Adam Curry.

Tevens is bekend gemaakt wie de genomineerden zijn voor de Marconi Awards in de categorie Aanstormend talent en Zender.

De genomineerden voor de Marconi Award Aanstormend talent zijn:
Bas Menting (Radio 538)
Joost Swinkels (Qmusic)
Rob Janssen (3FM, AVROTROS)

In de categorie Zender zijn genomineerd voor een Marconi Award:
NPO Radio 2
Radio 10
SLAM!

Op donderdag 25 januari worden de Marconi Awards uitgereikt tijdens het RadioGala.

Eerdere winnaars van de Marconi Oeuvre Award waren Tom Mulder (2004), Rob Stenders (2005), Wessel van Diepen (2006), Ferry Maat (2007), Frits Spits (2008), Erik de Zwart (2009), Jeroen van Inkel (2010), Lex Harding (2011), Felix Meurders (2012), Peter van Bruggen (2013), Edwin Evers (2014), Ruud de Wild (2015) en Tineke de Nooij (2016).

Foto: RTL
8 Reacties op “Adam Curry in BLVD verrast met Marconi Oeuvre Award”


 1. Otto Groeneveld

  Hahahahahaha wat een verschrikkelijke armoede. Een programma uit de vorige eeuw met 2 presentatoren waar werkelijk geen fuck aan was. De periode dat iedere piraat uit de lucht werd gehaald omdat er geen hond naar die reguliere stakkers luisterden. En daat is mijn uitspraak en realiteit.

 2. anoniem

  Al die zielige prijzen waar nog geen hond ooit van heeft gehoord.
  En die lui geilen er allemaal op, het is een trieste samenleving.

 3. Flits Bom

  Oude mensen hebben het altijd over vroeger.

 4. Roy Donderz

  Curry & Van Inkel is voor de radio, wat The Beatles water voor de rockmuziek. Revolutionair en legendarisch.

 5. Don

  Je kan het beter over vroeger hebben dan over niets.. he ‘Flits Bom’!! hahaha
  Waarom moeten ‘mensen’ altijd iets zeggen als ze niets te zeggen hebben..

 6. Fox Mulder

  De uitvinder van de podcast? Ha ha ha. Dat geloof je toch zelf niet. #FakeNews. Wel leuk dat hij ‘m gewonnen heeft. Jammer dat die trekpop van Inkel er bij betrokken was (klaag brilsmurf).

 7. Flits Bom

  Omdat ze reageer meneer zijn Don.

 8. Bart

  Patricia heer eerder een prijs verdiend, wat een oeuvre. Dat doet niemand na.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.