Volkskrant vindt Peter R. de Vries mediaflop van week

Geplaatst op vr 17 nov 2017 om 9:37

De Volkskrant vindt Peter R. de Vries de mediaflop van de week, omdat hij een foto van de woning van Quote-journalist Paul van Riessen online heeft geplaatst inclusief de hypotheeksom en het adres. Dat is te lezen in de krant. De Vries heeft zijn kapitale villa in de verkoop staan voor bijna 1,8 miljoen euro en daarover heeft Quote een artikel geschreven. In dat artikel wordt verwezen naar de Funda-advertentie van de woning en daarop is uiteraard ook het adres van de woning terug te vinden.

De misdaadjournalist had zijn huis al eens eerder te koop gezet en toen schreef Quote daar ook al over. “Toen kregen we binnen de kortste keren een dreigmail“, aldus Van Riessen.

Die mail van De Vries luidde als volgt, meldt Quote: “U brengt hiermee mijn veiligheid direct in gevaar. Als misdaadverslaggever heb ik altijd alles in het werk gesteld om mijn privé-leven af te schermen van mijn werk. Ik neem aan dat de noodzaak daarvan niet of nauwelijks betoog nodig heeft. U heeft daar kennelijk geen boodschap aan.”

Ik stel u nu reeds voor de gevolgen van uw onverantwoorde handelen aansprakelijk. Ik sommeer u ook om dit bericht van uw site te verwijderen. Ik heb getracht u telefonisch te bereiken, maar kennelijk vinden u en de redactie het zelf wel van belang om goed afgeschermd te zijn, en daardoor is dit niet gelukt. Ik wijs u er op dat de schade die u aan mij en mijn familieleden berokkent groter wordt naarmate het bericht langer zichtbaar is op uw site.”

Van Riessen schrijft dat hij de Funda-link aanvankelijk verwijderde, maar nu toch weer heeft geplaatst, omdat andere media die ook plaatsen.

Daarop kwam De Vries met een Twitter-bericht, waarin hij de foto’s van Van Riessens woning en zijn hypotheekgegevens deelt (zie onderstaand).

De Volkskrant (link) vindt dat niet kies: “Voor de man die het programma Internetpesters Aangepakt presenteert en die bovendien groot respect heeft voor de rechtstaat, is dit staaltje online-eigenrichting opmerkelijk. Een courtagevrije tip: laat #gelijkemunt achter op het schoolplein en verlaag je niet tot het niveau van je vijanden.

Foto: RTL
13 Reacties op “Volkskrant vindt Peter R. de Vries mediaflop van week”


 1. NH

  Peter R. de Vries is een kleuter.

  Iedereen noemt hij te pas en te onpas met naam en al in de media.
  Of hij schuldig is weet hij dan nog niet eens.

  Dom kleutergedrag. Als Ik Het Kan, Kan Jij Het Ook!

 2. Dirk

  Hahshaha ik vind het wel een goeie

 3. Jasper

  Peter Rukker:
  omhooggevallen gangstervriendje, vroeger op school altijd gepest in verband met zijn lelijke uiterlijk.
  Dat lelijke uiterlijk is hij nog steeds niet kwijt en tegenwoordig pest hij zelf een beetje.
  Hij noemt zichzelf: ‘misdaadverslaggever’, maar gaat/ging alleen achter kleine crimineeltjes en internetpestertjes aan.
  O ja, en achter het wijf van een ander.
  Ik vrees dat het niet goed met hem gaat aflopen.

 4. Wollter

  Peter heeft gelijk.

 5. frans

  Kunnen we geen muur bouwen om grachtengordel bn Nederland

 6. anonymousin

  Natuurlijk is het een flauwe zet, maar De Vries heeft wel gewoon een punt in deze.

  Overigens is PR de Vries niet de enige (die ook vaak met naam en toenaam genoemd worden in de Quote) die hier zo over denken.

 7. Ad

  @frans
  En de VK ook niet verspreiden buiten die muur aub ……..

 8. Lambert

  De Vries lijdt nog steeds onder het Joran-syndroom. Hij dacht deze jongeman destijds eventjes te laten bekennen dat hij dat Amerikaanse meisje had vermoord maar Petertje speelde dat niet klaar. Je merkte dat hij daar helemaal gek van werd. De Grote Peter en dan door iemand als Joran te kakken worden gezet? Hij slikt nu nog steeds preparaten van A. Vogel.

 9. Nun te preoccupa

  De vries is knettergek, maar dat weet heel Nederland al jaren mag ik aannemen.

 10. Weird Duck

  Peter R. de Vries is niet de mediaflop van de week, dat is al jaren langer gaande.

 11. zonnetje

  Laten we niet vergeten dat hij ook nog de politiek in wilde…wat een afgang!

 12. Prector

  Het is simpel. Quote ging als eerste in de fout. Je weet als medium gewoon dat je de adresgegevens van een misdaadverslaggever niet online moet zetten. Je brengt ze daarmee in potentieel gevaar. De Vries is vervolgens fout door de gegevens van Van Riessen te tweeten. Daarmee maak je jezelf, juist als misdaadverslaggever, flink belachelijk. Daarna gaat Van Riessen voor de tweede maal de fout in. Hij had de link weer geplaatst “omdat andere media die ook plaatsen.” Ja, doordat jij ermee was begonnen, dorpsgek! Wat een verstand.

 13. tv kijker

  PETER-SUKKEL-DE-VRIES

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.