GVB straft trambestuurder na klacht Milouska Meulens

Geplaatst op vr 17 nov 2017 om 9:53

BNNVARA-gezicht Milouska Meulens heeft ervoor gezorgd dat de chauffeur van een Amsterdamse GVB-tram even goed op zijn kop heeft gekregen. Hij maakte namelijk een grapje waar ze niet om kon lachen. Dat laat ze weten op Twitter. Meulens twitterde donderdag vanuit de tram: “Zo naar, de GVB-trambestuurder net die over de Appeltjesmarkt schalde: ‘Als je niet kunt autorijden, moet je een kameel nemen.’ En toen nog eens, maar dan zonder speaker en met de deur open.

De presentatrice trok gelijk de racismekaart. “Hij sprak geen blonde automobilist aan. Had ie dan een koe erbij gehaald? Of sowieso gezegd?

GVB vroeg Meulens vervolgens om haar telefoonnummer, zodat ze een officiële klacht kon indienen. Dat heeft ze gedaan. “Niet verwacht, toch gekregen: GVB belt me net, heel prettig en correct, en neemt m’n klacht naar aanleiding van deze nare opmerking serieus. Trambestuurder wordt erop aangesproken. Netjes!“, zegt ze.

Het GVB laat weten: “Bedankt voor je telefonische toelichting. Je melding is neergelegd bij lijnmanagement zodat bewuste bestuurder kan worden aangesproken. Zoals jij het beschrijft is dit compleet niet volgens GVB-normen. Nogmaals excuses.

Foto: BNNVARA, Annemieke van der Togt
45 Reacties op “GVB straft trambestuurder na klacht Milouska Meulens”


 1. TwisterNederland

  Nederland wordt steeds kleinzieliger met al die SJW action figures…

 2. Wollter

  Wangedrag moet onmiddellijk afgestraft worden! Die witte mannen denken dat ze alles mogen zeggen!

 3. Jasper

  De trambestuurder heeft gewoon gezegd wat het merendeel van de bevolking denkt. Niets mis mee.
  Zwarte Piet Milouska voelt zich gewoon nogal snel gediscrimineerd en/of aangesproken, net als de meeste van haar soortgenoten.

 4. Joopie

  Haha, nieuwe Amsterdammers kunnen niet tegen Amsterdamse humor.

 5. Petra

  Jasper is het levende voorbeeld waarom het zo mis gaat in deze maatschappij.

 6. Jantien de Groot

  Wat een benepen mens, die Milouska. Die trambestuurder wil gewoon zijn hart eens luchten .
  Het is ook om te huilen hoeveel auto bestuurders tegenwoordig een gevaar op de weg zijn, maar blijkbaar wel geslaagd zijn voor dat roze papiertje. Ik vind juist dat de trambestuurder zijn wrevel op een ludieke en onschuldige manier uit, i.p.v. grove scheldwoorden te gebruiken.

 7. L

  Ik zie hier geen racisme in. Als de man een boete heeft gekregen, betaal ik hem. Dit laat zien hoe een tolerant land verandert in verkrampt land met constant gekwetsten. Je zelf niet kunnen relativeren, dan heb je wel een heel moeilijk leven. Begrijp wel waarom VARA-cabaret d()od is, zelfspot is er niet meer bij.

 8. Joopie

  Laat je maar een doos overjarige aansmeren op de Dappermarkt….. die is ook niet meer wat het geweest is. En die hipstertenten zijn ook ongezellig.

 9. T

  Niet heel netjes, maar kom op. Ga niet gelijk het slachtoffer uithangen aub…. Ik ben een beetje klaar met alles en iedereen die om het minste of geringste beledigd is.

  Als homo zijnde krijg ik ook weleens wat dingen over me heen, maar so be it. Het is hun probleem en niet de mijne. En mensen zeggen nou eenmaal soms dingen in een opvlieging.

 10. Jasper

  Petra, je mag je kartonnen doos wel wat opfrissen.

 11. danny

  Jezus mag je het woord kameel ook al niet meer gebruiken. straks mag je een geit ook geen geit meer noemen i.v.m. een turk een loempia geen loempia meer ivm een Chinees en ga zo maar door. We slaan een beetje door geloof ik in dit land.
  Als het ze niet bevalt hier in ons land ROT dan lekker op.

 12. Huib

  Steeds meer lange tenen in Nederland.

 13. Hohoho

  Zielig vrouwtje heeft niks beter te doen… onschuldige opmerking!
  Straks weer zwarte Pieten in de straat ..wie gaat ze bellen?😷

 14. Erw

  Waar je ook werkt, je moet iedereen gelijk behandelen en nooit doen alsof jij de baas bent over het bedrijf terwijl dat niet zo is. Hierdoor krijgt het bedrijf een slechte naam. Geld kent geen kleur, als dat zo was dat was men allang failliet gegaan.
  Helaas denken veel domme werknemers dat zij beslissen wie er ergens wat mag kopen. Klacht was terecht!

 15. Nun te preoccupa

  Deze psychiatrische kliek neemt Nederland over. Nog even en het is al racistisch wanneer 2 blanke mensen besluiten een kind te nemen (blank dus).

 16. Mo

  @Jasper, de trambestuurder had zijn klep dicht moeten houden en de tram besturen. Dat, is zijn taak, meer niet!

 17. iq10

  zielig vrouwtje,

  in Ghana zouden ze er nog om lachen,
  [maar ooooohhhh, blanke man,]

 18. Sven L.

  HAHAHA… alsof ik m’n schoonvader hoor. Heerlijke humor! Mag van mij op de UNESCO lijst van immaterieel erfgoed.

 19. MEx

  25 jaar geleden moest een plat Amsterdamse buschauffeur die elke collega die iets doms deed, van welke kleur dan ook, “Apenkop” noemde bij zijn chef op het matje komen omdat een Surinaamse collega dit vervelend vond.

 20. Bas

  Vast een vrieddin van onze gekke Sylvana Simons die in alles racisme wil zien omdat ze gek is. Deze zeur negerin snapt het gevoel van humor niet en voelt zich aangesproken. Mijn advies zou zijn, over smaak valt niet te twisten, ga een weerbaarheidstraining volgen en zeur niet zo!

 21. Bas

  Vast een vriendin van onze g*kke Sylvana Simons die in alles racisme wil zien omdat zielig en te kwestbaar is. Deze zeur n*gerin snapt het gevoel voor humor niet en voelt zich aangesproken. Mijn advies zou zijn, over smaak valt niet te twisten, ga een weerbaarheidstraining volgen en zeur niet zo!

 22. E. Hartsma

  Hij maakte een grapje waar ze niet om kon lachen? Tjonge, dat heb ik vaak als ik naar de tv humoristen kijk.

 23. Tss

  vals mokkel!
  Heel groot achterbaks imago!

 24. Jasper

  @Mo

  Je eet teveel varkensvlees. Daar kan jouw soort niet tegen, dat blijkt wel weer.

 25. Momo

  Waarom moet hij een blonde automobilist aanspreken? Hij sprak toch mensen in het algemeen aan vanuit z’n luie stoel in de tram? Hoe weet zij nou dat hij het niet tegen blonde automobilisten had?

  Raar trouwens dat zulke instanties klachten van blanke mensen nooit serieus neemt.

 26. Zepp

  Man, man, wat overtrokken weer. Zij is de zwarte versie van Momo. Die ziet ook overal racisme in, alleen dan van de andere kant.

  Milouska: Boehoe, grapjes over buitenlanders. Wij zijn altijd de sjaak.
  Momo: Boehoe, klachten van ons blanken worden nooit serieus genomen

  Milouska en Momo: O, wat hebben we het toch moeilijk. Allemaal door onze huidskleur.

 27. Peter

  Vrouwen achter het stuur bloed aan de muur

 28. L

  @Peter

  Nou nee, in Saudi-Arabië meer dan 10000 doden in het verkeer per jaar en alleen mannen mogen rijden. Als ik mijn vrouw zie rijden dan geloof ik het ook niet, maar toch waar.

 29. Arnoud Tempelman

  Amsterdamse gein wordt overschat.

 30. A van

  Hoe zwarter hoe gekker.

 31. iq10

  waarom heeft dat mens een pruik op,??

 32. Erik

  iq10 ze is zwart en pro lesbisch, zie je toch zo.
  En ze wil haar zus Silvana nadoen.

 33. Cor

  Jezus, wat n gelul …. Die gvb jongens zijn altijd grappig en hulpvaardig…. Weg met dat gezeur… Is dit de nieuwe sylvana? Zucht….

 34. Zwarte Piet

  Ze lijkt verdacht veel op zwarte piet en ze is scheel volgens mij. Negeren dit soort mensen die zoeken aandacht.

 35. Zwarte Piet

  Ze lijkt verdacht veel op zw*rte p*et en ze is scheel volgens mij. Negeren dit soort mensen die zoeken aandacht.

 36. Mischa

  Ze lijkt verdacht veel op zwarte piet en volgens mij is ze ook scheel. Verder geen commentaar op deze vrouw want ze is op zoek naar aandacht.

 37. Mike

  Een kameel is een veelgebruikt vervoermiddel, een koe niet! Dus wie is hier nu racistisch?

 38. Momo

  @Zepp

  Waar zeg ik dat dan allemaal? En ik zeg helemaal nergens dat m’n klacht niet serieus wordt genomen vanwege mijn huidskleur. Het interesseert zulke instanties gewoon niets. Maar de absurde klacht van deze vrouw wordt duidelijk wel serieus genomen vanwege haar huidskleur.

  En het is toch echt deze mevrouw die jankt terwijl het niks met racisme te maken heeft. Net als jij overigens Ik neem aan dat je zaterdag ook in Dokkum langs de kade loopt te janken vanwege Zwarte Piet?

 39. Petra

  Jasper is het levende voorbeeld waarom het zo mis gaat in deze maatschappij.

 40. Joop

  Hey, Zepp, jij wilt dus zeggen dat racisme tegen blanken niet bestaat of niet erg is? Dat heb je dan mooi mis. En als Milouska zo klaagt over een grapje over een kameel, waarvan niet duidelijk is of het nou aan haar gericht was, dan heeft zij het verre van moeilijk.

 41. Henk aan de Leye

  Van zulk “volk” gaat Nederland naar de kloten een verraadster is het en wordt nog betaald met belasting geld eigenlijk is het een uitkeringtrekster.

 42. Henk aan de Leye

  Als je als blanke Nederlander zulk soort klacht indient dan zegt de vervoers maatschappij: Die chauffer joh die maakte een grapje nee daar is niks aan de hand” maar als je bruin of zwart bent ohoh dan gaan bij de vervoersmaatschappij allen bellen rinkelen want dan kun je niet zeggen dat het een grapje was van die chauffeur want zij weten niet wat grappig is maar denken zie je wel we worden weer gediscrimineerd dus we nemen een advocaat(van belastinggeld) in de arm om te procederen want dit kan toch niet waar zijn ik voel mij gekrenkt tot op het “bot”!

 43. Grace321

  Wat is er mis met kamelen??😂😃😃

 44. Shareena

  Dat je met zo’n bakkes een baan krijgt op TV, kan ook alleen bij de VARA.

 45. Marijke

  Mevrouw moet maar verhuizen als ze niet tegen Amsterdamse humor kan. Kom op zeg: je kunt alles wel discriminatie noemen. Als je uit Scheveningen komt heet je schollenkop. Uit Gouda:kaaskop. Uit Suriname: Nederlander.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.