Vlaamse NPO gaat islamitische diensten uitzenden

De Vlaamse publieke omroep VRT gaat voortaan twee islamitische erediensten per jaar uitzenden. De eerste is op zondag 10 december om 10.00 uur te zien bij Eén. Dat heeft de omroep laten weten. Als publieke omroep heeft VRT jarenlange ervaring met het in beeld brengen van erediensten. “Naast rooms-katholieke erediensten deed VRT dit al voor verschillende erkende religies in ons land: de orthodoxe, de protestants en de evangelische kerk, net als voor de joodse gemeenschap.

Daar komen nu islamitische erediensten bij. “Het uitzenden van erediensten zien we bij VRT als een service: Mensen die niet aanwezig kunnen zijn, kunnen op die manier de viering toch volgen. En door in alle openheid bij elkaar te laten binnenkijken, kunnen mensen elkaars geloof ook beter begrijpen.”

Het is volgens de VRT onvermijdelijk. “Het is namelijk de opdracht van VRT om de Vlaming in contact te brengen met verschillende opinies, opvattingen en levensbeschouwingen. Daarom worden levensbeschouwelijke strekkingen geïntegreerd in het aanbod, op radio, televisie en online.”

De islamitische erediensten worden tijdens de week opgenomen en uitgezonden op zondag. “De gebruikelijke dag in onze programmagids. Indien er die dag een rooms-katholieke eredienst gepland staat dan wordt die islamitische eredienst hiervoor uitgezonden.

Het eerste verslag is op 10 december. Dan is de islamitische ceremonie in de Hasaan Ebno Tabit Moskee te Genk, naar aanleiding van de verjaardag van de geboortedag van de profeet Mohammed, te zien.

Foto: VRT

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen