Topprestatie: NPO Radio 2 verstevigt nummer 2-positie

Terwijl zusterzender NPO 3FM wegzinkt in het moeras, is het feest bij NPO Radio 2. Het station blijft in de lift omhoog en verstevigt zijn nummer 2-positie in radioland. Dat blijkt vandaag uit cijfers van het Nationaal LuisterOnderzoek over de periode september-oktober. De zender van Gerard Ekdom in de ochtend en Ruud de Wild in de middag ziet zijn marktaandeel met 0,3 procentpunt stijgen tot een flinke 11,1 procent. Slechts één zender doet het nog beter, namelijk Radio 538.

Radio 538 steeg ook licht en kwam uit op 12,6 procent marktaandeel. De nummer drie, Sky Radio, volgt op afstand met 8,9 procent.

Mediakenner Marianne Zwagerman vindt dit een knappe prestatie van Radio 2. “Ik ben altijd enorm kritisch op de marktverstoring (met belastinggeld) door Radio 2. Maar als je het zoveel beter doet dan de markt moet de markt zich achter het oor krabben.

Een jaar geleden was NPO Radio 2 nog de vierde zender van het land met 8,7 procent marktaandeel. Toen was Qmusic de nummer twee en Sky Radio de nummer drie.

Lees ook het eerdere artikel ‘Niemand luistert naar Domiens 3FM: nieuw dieptepunt’. Het volledige overzicht van de luistercijfers vindt u op radiosite Radiofreak.nl.

Foto: KRO-NCRV

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen