Tino Martin: ‘Succes niet te danken aan SBS 6’

Volkszanger Tino Martin, die in juni in de Ziggo Dome stond, heeft niet het gevoel dat hij zijn succes te danken heeft aan zijn deelname aan de SBS 6-show Bloed Zweet en Tranen in 2015. Dat vertelt hij in de Weekend. Martin deed in 2002 mee aan de Soundmixshow, in 2007 aan Idols en in 2015 aan Bloed Zweet en Tranen. Pas na die SBS 6-show brak hij enigszins door. “Mijn deelname aan Bloed Zweet & Tranen viel samen met andere omstandigheden“, zo laat de zanger weten.

Hij brak tijdens de SBS 6-show door, maar niet dankzij die show, aldus Martin. “Ik brak toen net door met mijn grootste hit Jij Liet Mij Vallen, dus eigenlijk had ik er helemaal niet aan mee hoeven te doen. Ik heb toen ook niet kunnen laten zien wat ik waard was. In die periode was ik ook nog eens veel te dik. Het was leuk om mee te maken, maar ik had het programma heel goed kunnen missen.

De zanger vindt het jammer als mensen zijn succes aan dat SBS-programma ophangen. “Aangezien Bloed Zweet & Tranen zo’n 2,5 jaar geleden nog op tv was, zeggen mensen wel eens: ‘Dat programma heeft je toch aardig ver gebracht’. Maar dat heeft er niks mee te maken, dat zou echt te veel eer zijn. Ik heb alles aan de Soundmixshow, mijn team en mijn eigen inzet te danken.”

Aan de Soundmixshow heeft Martin veel goede herinneringen. “De Soundmixshow was geweldig. Ik was als jongen van 17 jaar voor het eerst op tv, en dat voor miljoenen mensen. Dat ik het nu zo ver heb geschopt is daar ooit begonnen. Maar Idols was niks voor mij, daar was ik gewoon het type niet voor.

Tino Martin in Bloed Zweet en Tranen:

Foto: YouTube

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen