Soapie Everon noemt zichzelf het liefst een ‘creative’

Soapie Everon Jackson Hooi, bekend als Bing uit Goede Tijden Slechte Tijden, zou zichzelf niet omschrijven als acteur, maar als een ‘creative’. Dat laat hij vandaag weten in De Telegraaf. Hooi doet ook nog allerlei dingetjes naast GTST, zoals een onderbroekenlijn waar hij al weer uit is gestapt en de productie van de pilot Westwijk, die nooit op tv is gekomen. Hij werkt alleen met mensen die overstromen van passie. “Om die reden heb ik nog nooit als een strenge baas hard moeten optreden.”

De soapacteur wil een veilige werkomgeving creëren voor mensen die meedoen aan zijn projectjes. “Iedereen moet zich altijd comfortabel en veilig kunnen voelen wanneer ze met mij ergens aan werken. Van cameramensen tot modellen die in hun onderbroek een fotoshoot doen. Een stabiele werkomgeving is altijd prioriteit nummer één.”

Hij vindt het prima als de mensen om zich heen ideeën hebben die beter zijn dan zijn ideeën. “Ik geloof namelijk dat er bij creatieve processen geen ego’s thuishoren. Dat is gewoon de doodsteek omdat je dan niet meer open staat voor wat een ander je kan leren. Iets waar ik heilig in geloof.”

Op die manier wil ik mezelf blijven ontwikkelen als creative, want zo noem ik mezelf toch het liefst. Over tien jaar zal ik mezelf, hopelijk, verder hebben ontwikkeld als mens en nieuwe kansen hebben gekregen of voor mezelf hebben gecreëerd. Want in zo’n wereld leven we wel: Wacht niet op kansen, maar grijp ze zelf!

Het Telegraaf-interview met Everon Jackson Hooi kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen