Realityster Sylvia Geersen wil Jehova’s Getuige worden

Sylvia Geersen, de runner-up van het allereerste seizoen van de RTL 5-show Holland’s Next Top Model, wil binnen enkele jaren toetreden tot de Jehova’s Getuigen. Dat zegt het topmodel zondag in het EO-programma ‘Adieu God?’, meldt de omroep vandaag. De EO belooft een verrassend gesprek. “Het enige wat haar nog weerhoudt, is de levensstijl waaraan ze als topmodel gewend is geraakt. Lukt het haar om de verleidingen van het vak achter te laten en zich volledig te richten op God?

Als klein meisje was Geersen al heel bewust bezig met het geloof, ze las uit de Bijbel en bad vaak tot God. “Een cocaïneverslaving zorgde ervoor dat ze God kwijtraakte, maar ze heeft nooit getwijfeld aan Zijn bestaan“, weet de EO.

Geersen wil nu dus toetreden tot de Jehova’s Getuigen. “Als ik naar het nieuws kijk, denk ik: de tijd is aan het dringen. Er is totaal geen harmonie meer. Het kan niet meer zo verdergaan. Alles is uit balans, maar de Bijbel is onze handleiding, ons kompas.

Ze vertelt in het programma dat ze ervan overtuigd is dat de Jehova’s Getuigen het ‘voor 1000 procent’ bij het rechte eind hebben. “Ik geloof daar echt in! Voor mijn veertigste ben ik zeker toegetreden tot de Jehova’s Getuigen“, zegt de 32-jarige actrice.

De Jehova’s Getuigen moeten nog even wachten op Geersen, want ze wil niet haar hele leven ineens omgooien. “Wat mij weerhoudt is mijn levensstijl. Ik rook nu nog bijvoorbeeld, daar moet ik dan echt mee stoppen. Ik ben altijd met mezelf in strijd. Ik wil heel graag het goede doen, ik wil zo graag naar de zaal (de kerk van de Jehova’s Getuigen, red.) maar ja, dan ben ik de avond ervoor weer wezen stappen. Of dan wil ik toch weer roken.”

Tot slot vertelt Geersen in het gesprek met Tijs van den Brink onlangs een miskraam te hebben gehad. “Ik ben daar heel depressief van geworden. Toen dacht ik: laat het allemaal maar. Ik woonde op zolder bij mijn vader, want ik had geen huis meer.”

Door ‘verschrikkelijk te bidden’ is Geersen er weer bovenop gekomen. “Ik zei tegen God: ik hoef geen fame, ik hoef niet rijk te zijn, als ik maar weer gelukkig ben. De volgende dag voelde ik een enorme kracht en kreeg ik dit huis!

Adieu God? is zondagavond om 23.45 uur te zien op NPO 2.

Foto: EO

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen