SBS 6 stopt met Utopia: laatste uitzending op 1 juni

SBS 6 stopt met Utopia. Na vierenhalf jaar en 1149 afleveringen is de dagelijkse realityserie op 1 juni 2018 voor het laatst te zien. Dat heeft de zender laten weten. SBS 6 spreekt van een noodgedwongen einde. “Het huurcontract met de provincie Noord-Holland is na het eerste, tweede en derde jaar wegens het succes van Utopia steeds verlengd. Helaas is het niet mogelijk om het Utopia-terrein nog langer te huren. Vanaf juni 2018 wordt de loods afgebroken en krijgen de dieren een ander onderkomen.”

SBS 6 en producent Talpa hebben overwogen om Utopia te verhuizen naar een andere locatie, maar er is voor gekozen om dat niet te doen, zegt een woordvoerder.

Waarom is ervoor gekozen dat niet te doen? “Utopia is het verhaal van 15 pioniers die al ruim vier jaar bouwen en schaven aan hun eigen ideale samenleving. Utopia verhuizen en opnieuw beginnen voelt niet als een goed passend vervolg. Daarmee doen we teveel afbreuk aan alles wat er al is gebouwd en ontwikkeld in de afgelopen jaren. Utopia is op dit terrein begonnen en het programma hoort wat ons betreft ook hier te eindigen.

De inwoners van Utopia zijn zojuist op de hoogte gebracht van dit nieuws ‘en dat ging met de nodige emoties gepaard’, weet de zegsvrouw.

In tegenstelling tot voorgaande jaren wordt er eind dit jaar geen Utopiaan van het jaar verkozen. “In plaats daarvan doen de huidige inwoners mee aan de grootste verkiezing die Utopia tot nu toe heeft gekend en verlaat één inwoner op vrijdag 1 juni 2018 de loods als dé grote winnaar.”

Utopia

Utopia ging op 31 december 2013 onder grote belangstelling van start. Het oorspronkelijke plan was om in één jaar een ideale wereld te creëren op een verlaten terrein bij Laren. UIteindelijk hebben de inwoners vier jaar lang gebouwd, discussies gevoerd, ruzie gemaakt, geëxperimenteerd en niet in de laatste plaats ook heel veel plezier gehad.

Vanaf 1 januari 2018 wordt Utopia elke werkdag een uur lang uitgezonden van 19.00 tot 20.00 uur, dan is te zien hoe de Utopianen toeleven naar de spectaculaire finale op 1 juni 2018. “Hierover volgt op een later moment meer informatie.”

SBS 6 benadrukt blij te zijn met de kijkcijfers van Utopia. “Dit najaar kijken er dagelijks gemiddeld 600.000 mensen naar Utopia. Het aantal kijkers ligt daarmee structureel boven het gemiddelde van vorig jaar.”

Opvolger

Wat wordt de opvolger van Utopia? “SBS 6 is aan het bekijken wat er in het tijdslot van Utopia zal komen.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen