Jan Smit neemt genoegen met cijfers Sorry Voor Alles

Jan Smit neemt genoegen met de lage kijkcijfers van zijn zaterdagavondshow Sorry Voor Alles op NPO 1. Dat laat hij vandaag weten in het AD. Na 820.000 kijkers (14 procent) voor de première en 746.000 kijkers (13 procent) voor de tweede aflevering, trok de derde Sorry Voor Alles zaterdag 723.000 kijkers (12 procent). Dat zijn erg magere kijkcijfers voor dat tijdstip op NPO 1. Smit wijst op de Linda de Mol-show Oh Wat Een Jaar. “We zijn daar een miljoen mensen aan kwijt.

RTL 4’s Oh Wat Een Jaar is recht tegenover Sorry Voor Alles wél een hit met zo’n 2 miljoen kijkers. “Dus ik ben realistisch genoeg dat te beseffen. Maar dat wetende, ben ik tevreden“, aldus Smit.

In Sorry Voor Alles worden kandidaten wekenlang in de maling genomen. Aan het eind worden ze plotseling verrast door Smit. “De spontaniteit van die mensen komt op jou af en in een split second moet je beoordelen hoe je iemand kunt geruststellen. Dat is een uitdaging. Kennelijk vinden de programmamakers dat ik daar geschikt voor ben.”

Mensen schrikken ervan en huilen soms. “Dan moet ik mijn charmes en skills, alles wat ik op dat moment denk te hebben, gebruiken. Je denkt uit eten te gaan, er gaat een muur omhoog en dan zie je Jan Smit staan. Misschien denkt de helft wel: jeetje, wat moet ik met die vent?

Vaak gaat het goed. “Dat is dan weer een compliment.”

Het AD-interview met Jan Smit kunt u lezen via Blendle.

Foto: AVROTROS, William Rutten

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen