Peter R. de Vries slacht openingsitem RTL Boulevard af

RTL Boulevard kende woensdagavond een zeer ongebruikelijke opening. Peter R. de Vries uitte aan de desk namelijk felle kritiek op het openingsitem van zijn collega’s. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. Tegenwoordig pretendeert RTL Boulevard veel meer te zijn dan een showrubriekje: de ego’s buitelen over elkaar heen om hun zegje te doen over de actualiteit. Maar de opening van woensdag was niets meer dan ordinair aapjes kijken: de redactie nodigde twee gekkies uit in de studio.

Als de juridische versie van Man Bijt Hond is De Rijdende Rechter al jaren een podium voor excentriekelingen uit de provincie, maar dinsdag had de KRO-NCRV het al helemáál getroffen met de casting.

Eén koppel, Ron en Perry Lebski, was zó merkwaardig dat zelfs Draadstaal ze zou hebben geschrapt om de geloofwaardigheid te behouden, grapte tv-recensent Angela de Jong van het AD.

Ook het internet raakte niet uitgepraat over dit koppel en daarom wilde RTL Boulevard hen wel eens van dichtbij bekijken. Ze werden daarom overgevlogen vanuit een gat in Zuid-Limburg.

Boulevard-presentator Peter van der Vorst riep steeds dat er ‘1,4 miljoen mensen hebben gekeken’ en er ‘heel veel reacties’ zijn op social media. “Er is heel veel óver jullie gezegd gisterenavond, maar nu kunnen we met jullie zelf hierover spreken“, zei hij. Dan tegen mevrouw Perry: “Voor de duidelijkheid: jij bent gewoon een vrouw, hè?

De Vries breekt in

De Vries wist wel beter: dit was gewoon aapjes kijken. Daarom brak hij plotseling in. “Wat is er nou spraakmakend aan die uitzending, Peter?

Van der Vorst: “Omdat er heel veel mensen naar gekeken hebben en omdat er op social media heel veel over jullie gesproken is. Waarom vraag je dat zo kritisch, Peter?

De Vries: “Omdat ik me echt een beetje afvraag waarom deze mensen hier zijn. Ik zie De Rijdende Rechter weleens vaker en dan wordt er ook door 1,3 miljoen mensen naar gekeken. Jij kondigt aan dat er veel ophef over is, maar ik vraag me dan af: wat is die ophef dan?

Van der Vorst: “Ja, op social media en er zijn columns over geschreven in het AD. Het gaat eigenlijk heel erg over jullie als typetjes. Daarom vond ik het belangrijk om de mensen zelf erover te spreken in plaats van alleen maar óver mensen te praten.”

Barbie

Vervolgens ging Van der Vorst verder met zijn interview en wist hij Perry zelfs nog een traan te ontlokken. Later richtte ook De Vries zich zelf tot het excentrieke koppel: “Mag ik eens vragen: waarom doen jullie mee aan zo’n tv-programma, waarbij je rollend over straat gaat?

De Vries stelde de vraag nóg twee keer, maar er kwam geen zinnig antwoord uit. Ronald Molendijk daarop: “Kun je me één ding beloven? Dat als de manager van Barbie belt, dat je dan níet opneemt?

Het Boulevard-item kunt u hier terugkijken, De Rijdende Rechter hier.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen