Paul Witteman gooit ruit kapot met baksteen

Paul Witteman heeft bij BNNVARA met een ruit stukgegooid met een baksteen. Dat vertelt de presentator in zijn column in de VARAgids. Het incident vond begin oktober plaats. “Ik gooide op verzoek van de directie een ruit kapot met een baksteen. Er werd nog voor geklapt ook. Het was op een feestje van BNNVARA. We vierden de opening van het BNNVARA-museum en daarmee de fusie tussen twee omroepen die lange tijd een totaal andere cultuur vertegenwoordigden.

BNN was de jonge, brutale en entertainende omroep en VARA de ervaren, maatschappelijk betrokken en journalistieke omroep. “Wie tien jaar geleden in het openbaar had durven beweren dat deze twee organisaties zouden fuseren, zou in een ambulance worden afgevoerd naar een psychiatrische inrichting.”

BNN-oprichter Bart de Graaff gooide voor zijn tv-show ooit een baksteen door het ruit van een tankstation. “In het VARA-gebouw werd destijds naar dat soort spektakel met lichte weerzin gekeken. Niet vanwege de baksteen, maar omdat we niet wilden inzien wat de club met dat soort programma’s te zoeken had bij de publieke omroep.”

Witteman heeft in het verleden regelmatig geërgerd geschreven over BNN’s toetreding tot het publieke bestel. “Natuurlijk tot ergernis van BNN-baas Gerard Timmer, die tegenwoordig ook mijn baas is. Vandaar die baksteen.”

Hier werd een nieuwe club welkom geheten, hier werd ik als voormalige ‘verzetsman’ eventjes het symbool van een fusie die hijzelf niet voor mogelijk had gehouden.”

BNN-talent Emma Wortelboer sloeg op haar beurt een spijker in het blok van VARA’s Kopspijkers.

De VARAgids-column van Paul Witteman kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen