Paul de Leeuw: ‘Nooit last van ongewenste intimiteiten’

Paul de Leeuw herkent zich niet echt in alle #MeToo-verhalen. Hij heeft nog nooit last gehad van ongewenste intimiteiten. Dat heeft de NPO 1-ster gezegd op Radio 538. De Leeuw is nog nooit ongepast benaderd op een seksuele manier. “Nee, ik nog nooit. Ik lach nu heel raar, maar ik heb het nog nooit meegemaakt. Je kunt je afvragen waarom mij dat dan niet is overkomen. Misschien omdat ik een grote bek heb of dat ik misschien niet in die gelegenheid kwam“, aldus de BNNVARA-presentator.

Hij weet niet waarom hij er nog nooit last van heeft gehad. “Het is mij nooit overkomen. Maar misschien ook omdat ik te dik ben. Dat weet je allemaal niet.”

Zelf heeft De Leeuw zich in het verleden wél ongepast gedragen. Daar werd hij op aangesproken op Twitter. “Gisteren zei een vrouw op Twitter: ‘Het wordt tijd dat Paul de Leeuw ook eens zijn excuses aan al zijn slachtoffers gaat aanbieden.’ Toen heb ik geantwoord: ‘Wat bedoel je hiermee?’ Toen zei ze dat ik ook iets had toegegeven.”

Toen zei ik: ‘Toegegeven?! Ik heb een column geschreven over dat ik ooit een drukblouse heb opengetrokken van een jongen. Dat vond hij niet erg en daarmee was de kous af. Dan escaleert alles wel een beetje. En dan heeft een vrouw het over mijn slachtoffers. Slachtoffers?!

Foto: BNNVARA, John Kramer

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen