‘NPO, stop met klagen en cancel eerst je BN’er-shows’

De NPO moet eens stoppen met klagen. Dan heeft de organisatie tijd om zijn eigen programmering eens kritisch onder de loep te nemen. Dat vindt AD-columnist Hans van Soest, schrijft hij in de krant. De Ster-inkomsten liggen in 2019 naar verwachting 60 miljoen euro lager dan nu en Den Haag wil niet bijlappen om zo het NPO-budget op 800 miljoen euro te houden. Volgens NPO-baas Shula Rijxman is er geen vet meer om te snijden. “De vraag is echter of dat waar is“, zegt Van Soest.

De columnist erkent dat er in de afgelopen jaren al flink het mes is gezet in de NPO, maar ziet tegelijkertijd ook dat er nog steeds gewoon amusements-tv te zien is op 1, 2 en 3. En daar kan de NPO volgens Van Soest een hoop op besparen.

De NPO is er voor nieuws, documentaires en programma’s waarvoor bij commerciële partijen geen ruimte is, vindt Van Soest. “Maar de bewering van de NPO dat dat echt niet met minder geld kan, is onzin. Wie afstemt op een van de publieke zenders ziet nog steeds allerlei programma’s vol BN’ers in spelletjes.

In plaats van klagen, zou de NPO beter écht een keer naar haar programmering kunnen kijken. Net als naar de vraag of het derde tv-net nodig is om de publieke taak te kunnen uitvoeren.”

In januari begint de nieuwste BN’er-show op NPO 1: Curling met de Sterren. (link)

De AD-column van Hans van Soest kunt u lezen via Blendle.

Foto: Avrotros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen