Derksen betreurt ‘teloorgang’ blad Voetbal International

Johan Derksen vindt het ontzettend jammer dat het voetbalblad Voetbal International in een vrije val is geraakt. Dat laat hij weten in de Volkskrant. Derksen werkte van 1977 tot 2014 bij VI, waarvan de laatste dertien jaar als hoofdredacteur. De huidige RTL 7-hitshow Voetbal Inside heette van 2008 tot 2015 ook Voetbal International, maar het blad en de tv-makers kregen onmin en verbraken de samenwerking. Sindsdien daalt de oplage wel heel erg sterk.

Hoofdredacteur van het blad Christiaan Ruesink maakte dinsdag bekend na anderhalf jaar te vertrekken en hij wordt tijdelijk opgevolgd door een driemanschap. Het aantal hoofdredacteuren sinds Derksen komt daarmee op zeven.

Derksen: “Toen ik wegging, had het blad in de 44 jaar daarvoor slechts drie hoofdredacteuren gehad. Nu is het niet bij te houden. Het doet me pijn dat alles wat sinds 1965 is opgebouwd, teloorgaat door mismanagement en wanbeleid.

Dit jaar zette WPG Uitgevers het blad in de etalage, maar niemand hapte toe. “Ik snap wel waarom. Ze moeten niet alleen flinke verliezen bijpassen, een reorganisatie wordt ook heel duur. Veel redacteuren werken al heel lang bij VI.

Het blad VI verhuist in januari van de redactie in Utrecht naar het WPG-gebouw in Amsterdam. Dat zal de sfeer er niet beter op maken, meent Derksen. “VI is no nonsense. Bij WPG wemelt het van die arrogante types die het liefst in een literair café ouwehoeren over de wereld.”

Het Volkskrant-artikel De vrije val van een voetbalblad kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen